Francúzska kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Divá kačica na víne

Hlavné jedlá

Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...

prazdny

Paté z kačacej pečienky

Kuracie mäso

Postup je veľmi jednoduchý a kto má rád takéto veci, tak si určite pochutí na domácej paštéte....

prazdny

Hrebenatky na hubovom lôžku - Noix de St-Jacques au lit des champignons

Večera

V tržnici mali krásne hrebenatky, očistené, bez mušlí. no nekúp ich... Žiaľ, ...

prazdny

Ananás v karameli

Torty

Inšpirácia z TV Paprika, "vylepšené" vlastnou fantáziou..... chutil fantasticky.....

prazdny

Francúzske toasty

Dezerty

Sladké raňajky, olovrant alebo jednoduchá večera.

prazdny

Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo

Bezmäsité jedlá

Nejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po...

prazdny

Maslové lievance

Dezerty

Rád pečiem sladké veci. Pripravil som si maslové lievance. Na tento spôsob môžete urobiť aj...

prazdny

Rustikálna terrina

Bravčové mäso

Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...

prazdny

Francúzska remuláda

Prílohy

Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...

prazdny

Briouate

Dezerty

Doteraz som túto marockú špecialitu kupovala buď hotovú alebo ako polotovar. Briouate (brijuat) sa robí naslano...

prazdny

Recyklované makrónky s malinovo-ríbezľovou plnkou

Dezerty

Letná verzia - plnené s kyselkavou ríbezľovo-malinovou plnkou a čerstvými ríbezľami....

prazdny

Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom

Kuracie mäso

Kura sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Vybrala som kuracie stehná na víne a spravila...

prazdny

Hráškový krém so strateným vajcom a schwarzwaldskou šunkou

Polievky

Vo vývare s bazalkou, petržlenovou vňaťou a vegetou uvaríme hrášok do mäkka a po miernom...

prazdny

Závitky z údeného lososa

Slané chuťovky

jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.

prazdny

Platýz po francúzsky

Hlavné jedlá

Ryby mám ráda a tak vyzkouším všechno, na čem mi utkví oko a týká se...

prazdny

Zajačie stehno na víne so zemiakovým „gratin“

Hlavné jedlá

Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame spolu so zelerom a slaninou na drobné kocky. V kastróle...

prazdny

Tarte aux pommes

Koláče

Tento dezert som 1x jedla v reštaurácii, a tak mi zachutil, že som si ho...

prazdny

Rybacia polievka - soupe de poisson

Polievky

Milujem trhy a tržnice. Tie s rybami a plodmi mora najviac. Ani tentokrát som neodolala......

prazdny

Úžasný vyprážaný krém - Crème frite

Koláče

Jednoduchý, efektrný, super chutný, atraktívny, lacný, neznámy... ešte niekoľko prívlastkov by...

prazdny

Pečené vrstvené zemiaky

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....

prazdny

Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou

Dezerty

Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, ...

prazdny

Plnený králik

Hlavné jedlá

Šampiňóny s petržlenovou vňaťou podusíme na masle.

prazdny

Créme brulée s malinovým kompótom a zmrzlinou

Dezerty

Smotanu spolu so škoricou a dreňou z vanilkového struku dáme do hrnca a na miernom ohni uvedieme...

prazdny

Vitamínová bomba

Dezerty

Osviežujúci pohár plný vitamínov padne v letných horúčavách naozaj veľmi dobre.

prazdny

Špenátový quiche s kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Quiche som sa odhodlala upiecť po 20 rokoch....

prazdny

Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave

Hlavné jedlá

Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...

prazdny

Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky

Hovädzie mäso

Pripravíme si cesto zmiesením všetkých surovín do gule. Vo fólii ju roztlačíme na placku a odložíme na...

prazdny

Briošky - Brioches

Koláče

Briošky sú známe aj u nás ako krehké, mäkké a chutné pečivo, ktoré sa vo francuzkych...

prazdny

Ratatouille s lososom

Hlavné jedlá

Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a...

prazdny

Profiterolky

Dezerty

Minimálna námaha s maximálnym chuťovým efektom.

prazdny

Bagety Anisa Bouabsasa

Bezmäsité jedlá

Na webe koluje niekoľko variácií bagiet, ktorých pôvodným autorom je vychýrený parížsky pekár Anis Bouabsas...

prazdny

Pečeňová paštéta na údenársky spôsob

Bravčové mäso

Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.

prazdny

Lieskovcovo-pomarančové makrónky

Dezerty

Opäť moje obľúbené mršky. Musela som zabehnúť novú podložku. Také jesenné... kombinácia lieskovcových škrupiniek...