
Čokoládový veniec
Koláč v tvare venca symbolizuje v mnohých kultúrach kolobeh života, preto sa často pripravuje práve na...

La lotte en papillote - morský čert v papilotke
Pôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov...

Bretónsky koláč
Maslo vymiešame do peny a postupne primiešame cukor, žĺtky, trocha soli a nastrúhanú citrónovú kôru....

Hrebenatky na hubovom lôžku - Noix de St-Jacques au lit des champignons
V tržnici mali krásne hrebenatky, očistené, bez mušlí. no nekúp ich... Žiaľ, ...

Ananás v karameli
Inšpirácia z TV Paprika, "vylepšené" vlastnou fantáziou..... chutil fantasticky.....

Polievka Bouillabaisse
Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...

Čokoládová pena od Rachel Khoo
Tento recept som videla na BBC v jednej kuchárskej relácii . Povedala som si ze to...

Pečené vrstvené zemiaky
Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....

Zázvorové rizoto v ryžovom papieri, steak z klokana na morskej soli s redkvičkou a opekaným zemiakom
Toto jedlo je vhodné zakomponovať do viac chodového degustačného menu. Váha jedla je pre 4 osoby....

Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, ...

Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...

Maslové lievance
Rád pečiem sladké veci. Pripravil som si maslové lievance. Na tento spôsob môžete urobiť aj...

Zajačie stehno na víne so zemiakovým „gratin“
Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame spolu so zelerom a slaninou na drobné kocky. V kastróle...

Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo
Nejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po...

Paté z kačacej pečienky
Postup je veľmi jednoduchý a kto má rád takéto veci, tak si určite pochutí na domácej paštéte....

Platýz po francúzsky
Ryby mám ráda a tak vyzkouším všechno, na čem mi utkví oko a týká se...

Odpaľované venčeky bez lepku
Odpaľované venčeky bez lepku sú zákuskom, ktorým všetkých ohúrite. A verte nám, že odpaľovaného cesta sa vôbec netreba báť....

Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom
Kura sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Vybrala som kuracie stehná na víne a spravila...

Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...

Hráškový krém so strateným vajcom a schwarzwaldskou šunkou
Vo vývare s bazalkou, petržlenovou vňaťou a vegetou uvaríme hrášok do mäkka a po miernom...

Rybacia polievka - soupe de poisson
Milujem trhy a tržnice. Tie s rybami a plodmi mora najviac. Ani tentokrát som neodolala......

Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.

Úžasný vyprážaný krém - Crème frite
Jednoduchý, efektrný, super chutný, atraktívny, lacný, neznámy... ešte niekoľko prívlastkov by...

Lieskovcovo-pomarančové makrónky
Opäť moje obľúbené mršky. Musela som zabehnúť novú podložku. Také jesenné... kombinácia lieskovcových škrupiniek...

Créme brulée s malinovým kompótom a zmrzlinou
Smotanu spolu so škoricou a dreňou z vanilkového struku dáme do hrnca a na miernom ohni uvedieme...

Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...

Ratatouille s lososom
Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a...

Vitamínová bomba
Osviežujúci pohár plný vitamínov padne v letných horúčavách naozaj veľmi dobre.

Pečeňová paštéta na údenársky spôsob
Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.

Mille feuilles s karamelizovanou bielou čokoládou a hruškami
Najprv si pripravíme karamelizovanú bielu čokoládu. Rúru predhrejeme na 120 °C. Do zapekacej misy nalámeme...