Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...
Hrebenatky na hubovom lôžku - Noix de St-Jacques au lit des champignons
V tržnici mali krásne hrebenatky, očistené, bez mušlí. no nekúp ich... Žiaľ, ...
Ananás v karameli
Inšpirácia z TV Paprika, "vylepšené" vlastnou fantáziou..... chutil fantasticky.....
Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo
Nejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po...
Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.
Maslové lievance
Rád pečiem sladké veci. Pripravil som si maslové lievance. Na tento spôsob môžete urobiť aj...
Hráškový krém so strateným vajcom a schwarzwaldskou šunkou
Vo vývare s bazalkou, petržlenovou vňaťou a vegetou uvaríme hrášok do mäkka a po miernom...
Pečené kuracie stehná na víne s jemným cesnakovým krémom
Kura sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Vybrala som kuracie stehná na víne a spravila...
Créme brulée s malinovým kompótom a zmrzlinou
Smotanu spolu so škoricou a dreňou z vanilkového struku dáme do hrnca a na miernom ohni uvedieme...
Rybacia polievka - soupe de poisson
Milujem trhy a tržnice. Tie s rybami a plodmi mora najviac. Ani tentokrát som neodolala......
Vitamínová bomba
Osviežujúci pohár plný vitamínov padne v letných horúčavách naozaj veľmi dobre.
Platýz po francúzsky
Ryby mám ráda a tak vyzkouším všechno, na čem mi utkví oko a týká se...
Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...
Úžasný vyprážaný krém - Crème frite
Jednoduchý, efektrný, super chutný, atraktívny, lacný, neznámy... ešte niekoľko prívlastkov by...
Zajačie stehno na víne so zemiakovým „gratin“
Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame spolu so zelerom a slaninou na drobné kocky. V kastróle...
Bagety Anisa Bouabsasa
Na webe koluje niekoľko variácií bagiet, ktorých pôvodným autorom je vychýrený parížsky pekár Anis Bouabsas...
Recyklované makrónky s malinovo-ríbezľovou plnkou
Letná verzia - plnené s kyselkavou ríbezľovo-malinovou plnkou a čerstvými ríbezľami....
Briošky - Brioches
Briošky sú známe aj u nás ako krehké, mäkké a chutné pečivo, ktoré sa vo francuzkych...
Marinované kuracie prsia v špenátovom liste
Tento recept mi dala moja dcéra z Francúzska kde ho robia dosť často a tak som ho...
Pečené vrstvené zemiaky
Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....
Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou
Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, ...
Ratatouille s lososom
Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a...
Tatarák inak
Tento tatarák som prvý krát ochutnal v asi pred rokom a veľmi mi zachutil. Navyše sa...
Tarte a la moutarde - Horčicový koláč
Necakana navsteva? Listkove cesto je v chladnicke...
Pečeňová paštéta na údenársky spôsob
Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.
Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky
Pripravíme si cesto zmiesením všetkých surovín do gule. Vo fólii ju roztlačíme na placku a odložíme na...
Tatarák z lososa (Tartare de saumon)
Milujem ryby a plody mora. Aj tento tatarák... :-)
Francúzsky šalát
Šalát natrháme, zeleninu nadrobno nakrájame a mandarínky rozoberieme na mesiačiky.