Čokoládová pena od Rachel Khoo

huggies - bez fotkyhuggies, 23. apríla 2012
Čokoládová pena od Rachel Khoo
Foto: huggies

Tento recept som videla na BBC v jednej kuchárskej relácii . Povedala som si ze to skúsim urobit a podarilo sa mi takto ako Zobraziť celý popis Tento recept som videla na BBC v jednej kuchárskej relácii . Povedala som si ze to skúsim urobit a podarilo sa mi takto ako vidno na fotke je to dobrota iba odporúčam dobru čokoládu do toho dat, silnú horkú čokoládu a bude to mnamka.

4
porcie
2 hod minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na crème pâtissière :
3
50 g
250 ml
1 PL vrchovatá nesladený
Pre čokoládové meringue:
3
50 g
pár kvapiek
 štipka
150 g , jemne nasekané
200 ml




Postup

  1. 1

    Pridajte kakaový prášok do mlieka a priveďte k varu

  2. 2

    rozšľaháme žĺtky s cukrom do svetla

  3. 3

    Za stáleho miešania nalejte pomalí mlieko do vaječnej zmesi . Za stáleho miešania vrátime zmes do cisteho hrnca , varime na miernom plameni az do zhustnutia. Keď začne bublať odstavíme.

  4. 4

    Nalejte do plytkej misky a nechajte v chladničke aspoň hodinu pred použitím.

  5. 5

    Pre meringue : Dajte polovicu vaječné bielky do čistej sklenenej alebo kovovej misy. Pridajte cukor, citrónovú šťavu a soľ a šľahajte , potom pridajte zvyšok bielkov a pokračujte v šľahaný až do tuha. Rozpusťte si čokoládu, z chladničky si vyberte krem . Smotanu si vyšlahame do tuha a všetko spolu zamiešame. Čokoládu, bielky, smotanu do toho krému. Dáme chladiť aspoň na dve alebo tri hodiny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia