Foto: huggies
Tento recept som videla na BBC v jednej kuchárskej relácii . Povedala som si ze to skúsim urobit a podarilo sa mi takto ako Zobraziť celý popis Tento recept som videla na BBC v jednej kuchárskej relácii . Povedala som si ze to skúsim urobit a podarilo sa mi takto ako vidno na fotke je to dobrota iba odporúčam dobru čokoládu do toho dat, silnú horkú čokoládu a bude to mnamka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na crème pâtissière : | |
3 |
|
50 g |
|
250 ml |
|
1 PL vrchovatá nesladený |
|
Pre čokoládové meringue: | |
3 |
|
50 g |
|
pár kvapiek |
|
štipka |
|
150 g , jemne nasekané |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Pridajte kakaový prášok do mlieka a priveďte k varu
- 2
rozšľaháme žĺtky s cukrom do svetla
- 3
Za stáleho miešania nalejte pomalí mlieko do vaječnej zmesi . Za stáleho miešania vrátime zmes do cisteho hrnca , varime na miernom plameni az do zhustnutia. Keď začne bublať odstavíme.
- 4
Nalejte do plytkej misky a nechajte v chladničke aspoň hodinu pred použitím.
- 5
Pre meringue : Dajte polovicu vaječné bielky do čistej sklenenej alebo kovovej misy. Pridajte cukor, citrónovú šťavu a soľ a šľahajte , potom pridajte zvyšok bielkov a pokračujte v šľahaný až do tuha. Rozpusťte si čokoládu, z chladničky si vyberte krem . Smotanu si vyšlahame do tuha a všetko spolu zamiešame. Čokoládu, bielky, smotanu do toho krému. Dáme chladiť aspoň na dve alebo tri hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu