Francúzska kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Špenátový quiche s kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Quiche som sa odhodlala upiecť po 20 rokoch....

prazdny

Pečený camembert na Chardonnay

Bezmäsité jedlá

V tomto chladnejšom počasí obľubujeme teplé syrové večere, pripravila som pečený camembert, ktorý som ochutila...

prazdny

Brokolicový krém so sladkými zemiakmi a údeným lososom

Bezmäsité jedlá

Lahodná krémová polievka s veľmi zaujímavou chuťou sladkých zemiakov a slaného lososa.

prazdny

Sýrová omeleta se špenátem

Bezmäsité jedlá

Dostali jsme chuť na omeletu. Zase jsem viděl v televizi že si dělali omeletu. To...

prazdny

Hlava Santa Clausa-brioškove cesto

Koláče

Upiect Brioškove cesto /Brioche dough/ je pre mnohych na tejto stranke nie problemom. Je tu vela...

prazdny

Lieskovcovo-pomarančové makrónky

Dezerty

Opäť moje obľúbené mršky. Musela som zabehnúť novú podložku. Také jesenné... kombinácia lieskovcových škrupiniek...

prazdny

Jablkový koláčik s vanilkovým dipom

Koláče

Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela...

prazdny

Cibuľový koláč so sardelami a olivami

Hlavné jedlá

Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...

prazdny

Špenátový quiche

Bezmäsité jedlá

Ked už som mal doma špenát :)m

prazdny

Francúzska remuláda

Prílohy

Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...

prazdny

Francúzska pečeňová pochúťka

Bravčové mäso

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň (teľaciu, alebo bravčovú) a nakrájané šampiňóny....

prazdny

Letný sendvič

Večera

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

prazdny

Quiche lorraine s gorgonzolou a pórom

Bezmäsité jedlá

Na prípravu koláčika potrebujeme malé kovové okrúhle formy s priemerom asi 5 cm. (Ak máte väčšie...

prazdny

Francúzske kurča

Kuracie mäso

Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...

prazdny

Kurča na spôsob „coq au vin“

Kuracie mäso

Nepotrpím si na drahé suroviny, a tak si s kuracinou veľmi dobre rozumiem. Stačí málo a je vždy iná, zvláštna,...

prazdny

Tapenade languedocienne (Languedocká tapenada)

Nátierky

V Languedocu sa táto tapenada robí odjakživa. Všetky suroviny sú miestne, teda čerstvé, a...

prazdny

Muffiny

Koláče

Výborný recept na muffiny, jednoduchá príprava a chutný výsledok.

prazdny

Papriky s rozpečeným kozím syrom a dresingom s píniovými orieškami

Bezmäsité jedlá

Po dovolenke s výletom na francúzsku Korziku, kde som si dala šalát s grilovaným kozím syrom,...

prazdny

Francúzska hubová polievka

Bezmäsité jedlá

Huby nakrájame na plátky a podusíme na masle, potom ich zalejeme vodou a varíme. Cibuľu...

prazdny

Francúzska srnčia polievka

Polievky

Srnčie mäso (plece, alebo krk) uvaríme v osolenej vode do mäkka.

prazdny

Bretónsky Far (pečený pudingový dezert)

Torty

Je to náš tradičný a aj najobľúbenejš vianočný dezert - je to šľahaný akoby puding, pečený,...

prazdny

Makrónky

Dezerty

Francúzsky drobný dezert, ktorý sa dá pohodlne pripraviť aj doma. Chuť je neopísatelná...

prazdny

Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso

Hovädzie mäso

Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička,...

prazdny

Orechovo-karamelové tartletky

Dezerty

Vynikajúce malé koláčiky vhodné na poobednajšie maškrtenie pri kávičke.

prazdny

Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami

Hlavné jedlá

Dobrý deň, tento recept som si vybral preto, lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo...

prazdny

Kurča na provensálsky spôsob

Kuracie mäso

Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...

prazdny

Jahodové veterníky

Dezerty

V sezóne jahôd dobrý, menej sladký dezert vhodný napr. na záhradnú párty.

prazdny

Mille feuilles s karamelizovanou bielou čokoládou a hruškami

Dezerty

Najprv si pripravíme karamelizovanú bielu čokoládu. Rúru predhrejeme na 120 °C. Do zapekacej misy nalámeme...

prazdny

Tarte au fromage blanc - tvarohová tarte

Dezerty

vraj pochádza z Alsaska... Nenáročný a chutný dezert. Najmä skaramelizovaný cukor navrchu.

prazdny

Francúzska polievka s cibuľou

Polievky

Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...

prazdny

Slaninkovo-špenátový quiche s pórikom a feta syrom

Hlavné jedlá

Tento úžasný sýty slaný koláč pekávam pravidelne v mnohých obmenách, ale táto kombinácia surovín nám...

prazdny

Jemný jablkový koláč

Koláče

Koláč je pre mňa neuveriteľne jednoduchý, možno sa vám to asi bu zdať trochu zdĺhavé, ...

prazdny

Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády

Dezerty

Spojenie jemných chutí v ľahkom dezerte, preliate sladkou omáčkou.

prazdny

Quatre-quarts - Štyri štvrtinky

Koláče

Neznášam, ak sa moji chlapi napchávajú "obchodovými" sladkosťami. V lete sa mi rozhodne nechce vypekať,...

prazdny

Králik po provensálsky

Hlavné jedlá

Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.