Foto: janka1710
Tento dezert som 1x jedla v reštaurácii, a tak mi zachutil, že som si ho musela spraviť aj doma:) Recepty boli predovšetkým vo francúzštine, Zobraziť celý popisTento dezert som 1x jedla v reštaurácii, a tak mi zachutil, že som si ho musela spraviť aj doma:) Recepty boli predovšetkým vo francúzštine, tak mi s prekladom musel pomôcť Ujo Google. Čo to som odkukala z videoreceptov.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Potom z lístkového cesta vyvaľkáme kruh a položíme do formy. Odporúčam použiť nevyvaľkané cesto. Ja som bohužiaľ iné nedostala kúpiť, tak som použila vyvaľkané. Nevýhodou vyvaľkaného cesta je, že neprekryje celú formu (vrátane strán), a tak som diery musela prekryť zvyšným cestom.
-
2
Na dno rozotrieme jablkové pyré (alebo jablkovú výživu). A poriadne posypeme škoricovým cukrom.
-
3
Jabĺčka očistíme, vyberieme jadro a nakrájame na tenké plátky. Poukladáme ich na navrstvené jablkové pyré a posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom.
-
4
Navrch poukladáme plátky masla a kraje zahneme. Pečieme približne na 180stupnoch 45minút.
-
5
Po vybratí z rúry kraje potrieme medom rozmiešaným v teplej vode.
Diskusia k receptu