Foto: danver
Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a ako to dopadlo sa presvedčte sami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv nakrájame, nasolíme a o cca 10 minút osušíme baklažán. Všetku zeleninu nakrájame na kocky. Osolíme a okoreníme. Na panvicu nalejeme olivový olej a dáme opekať zeleninu. Pridáme paradojkový pretlak a paradajkovú šťavu, zakryjeme a necháme dusiť.
-
2
Lososa na strane kde nie je koža osolíme hrubozrnnou soľou. Na panvicu dáme 1 pl olivového oleja. Na rozohriaty olej opatrne položíme lososa na stranu s kožou. O chvíľu otočíme. Potom opäť otočíme na stranu s kožou a pridáme k nemu kúsok masla a šťavu z polovice citróna. Vypneme šporák a zakryjeme pokrievkou.
-
3
Zatiaľ sa dokončilo ratatouille, ktoré naservírujeme na tanier. Odokryjeme lososa a položíme na zeleninu. Ozdobíme bazalkou.
Diskusia k receptu