Diamanty s brusnicami
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 30. decembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Diamanty sú francúzskou klasikou. Namiesto sušených brusníc môžete použiť, čo si len želáte. Výborne chutia aj so zázvorom alebo aj bez ničoho, len ako maslové Zobraziť celý popisDiamanty sú francúzskou klasikou. Namiesto sušených brusníc môžete použiť, čo si len želáte. Výborne chutia aj so zázvorom alebo aj bez ničoho, len ako maslové keksíky k čaju.
porcií
Postup
-
1
Suché ingrediencie miešame s kúskami masla, až kým budeme cítiť „piesok“. Kúsky masla sa musia stratiť. Potom pridáme vajíčko a vypracujeme cesto. Na záver už len primiešame nasekané brusnice.
- 2
Z cesta vytvoríme 250 g bochníky, ktoré vyvaľkáme na valčeky s priemerom 3 cm. Dáme ich odležať do chladničky minimálne na hodinu. Po vybratí ich natrieme vodou a povaľkáme v kryštálovom cukre. Opäť ich môžeme dať schladiť.
- 3
Po vybraní z chladničky ich krájame na kolieska s hrúbkou 0,5 cm a pečieme ideálne na perforovanej silikónovej podložke. Pečieme pri 180 °C, kým nebudú okraje krásne zlatisté.
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu