Diamanty s brusnicami

Natacha Pacal
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 30. decembra 2021
Diamanty s brusnicami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Diamanty sú francúzskou klasikou. Namiesto sušených brusníc môžete použiť, čo si len želáte. Výborne chutia aj so zázvorom alebo aj bez ničoho, len ako maslové keksíky k čaju.

50 ks
porcií

Suroviny

500 g
200 g
8 g
400 g
1 ks
100 g
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suché ingrediencie miešame s kúskami masla, až kým budeme cítiť „piesok“. Kúsky masla sa musia stratiť. Potom pridáme vajíčko a vypracujeme cesto. Na záver už len primiešame nasekané brusnice.

  2. 2

    Z cesta vytvoríme 250 g bochníky, ktoré vyvaľkáme na valčeky s priemerom 3 cm. Dáme ich odležať do chladničky minimálne na hodinu. Po vybratí ich natrieme vodou a povaľkáme v kryštálovom cukre. Opäť ich môžeme dať schladiť.

  3. 3

    Po vybraní z chladničky ich krájame na kolieska s hrúbkou 0,5 cm a pečieme ideálne na perforovanej silikónovej podložke. Pečieme pri 180 °C, kým nebudú okraje krásne zlatisté.

Recept je zaradený do kategórií:
Francúzska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Drobné pečivo, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha