La lotte en papillote - morský čert v papilotke fotorecept
Foto: amelie
Pôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov ponúkol filety z morského čerta za výbornú cenu. Zobraziť celý popisPôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov ponúkol filety z morského čerta za výbornú cenu. Morský čert je pomerne drahý, takže ho kupujem iba zriedka. Vyzerá strašne, ale má vvnikajúcu chuť, je to jedna z najlepších rýb.
Postup
-
1
Túto rybu je škoda pokaziť množstvom prísad. Čím je ich menej, tým je chutnejšia.
-
2
Sušené paradajky rozmixujeme s panenským olivovým olejom, štipkou soli a s poriadnou hrsťou bazalky.
-
3
Na papier na pečenie položíme plátok šunky, ak sú kúsky menšie, dáme ich viac, aby ich bolo na dĺžku toľko, aká veľká je ryba. Šunku natrieme rozmixovanou bazalkovo-paradajkovou zmesou, na ňu položíme morského čerta a zakryjeme ho ďalšou vrstvou.
-
4
Rybu zavinieme do šunky
-
5
a potom pevne do papiera. Konce prekrútime, aby vznikli akési velikánske cukríky. Poukladáme ich na plech spojom nahor, inak by tekutina vytiekla a ryba by sa pripálila. Rúru predhrejeme na 200°C a pečieme 20 - 30 minút podľa veľkosti papilotiek a výkonnosti rúry. Podávame s jednoduchým šalátom, ktorý ochutíme iba olivovým olejom, citrónovou šťavou a osolíme.
Diskusia k receptu