Medové créme brulée s orechmi

Imre Bindics a Jozef Szerencsés
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 19. februára 2014
Medové créme brulée s orechmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na créme brulée:
500 ml
5 ks
200 g
1 PL
Na orechy:
200 g
50 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu vlejeme do hrnca, pridáme 50 g cukru a dáme na sporák zohrievať. Do žĺtkov pridáme zvyšok cukru a pomocou ručného šľahača vyšľaháme na penu. Smotanu premiešame a zohrievame na 75 stupňov. Keď dosiahne požadovanú teplotu, pridáme med a hrniec odstavíme.

  2. 2

    Vlejeme smotanu do žĺtkov a poriadne premiešame, odoberieme všetku penu a vlejeme do keramických nádob. Poukladáme ich na plech, podlejeme studenou vodou do 2/3. Pečieme v predhriatej rúre 20 minút.

  3. 3

    Orechy: V panvici necháme rozpustiť maslo, pridáme med a orechy a necháme, aby to celé skaramelizovalo. Na vychladnuté créme brulée položíme medovo-karamelizované orechy a podávame.

Diskusia k receptu