Medové créme brulée s orechmi
Imre Bindics a Jozef Szerencsés
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 19. februára 2014
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 19. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Smotanu vlejeme do hrnca, pridáme 50 g cukru a dáme na sporák zohrievať. Do žĺtkov pridáme zvyšok cukru a pomocou ručného šľahača vyšľaháme na penu. Smotanu premiešame a zohrievame na 75 stupňov. Keď dosiahne požadovanú teplotu, pridáme med a hrniec odstavíme.
- 2
Vlejeme smotanu do žĺtkov a poriadne premiešame, odoberieme všetku penu a vlejeme do keramických nádob. Poukladáme ich na plech, podlejeme studenou vodou do 2/3. Pečieme v predhriatej rúre 20 minút.
- 3
Orechy: V panvici necháme rozpustiť maslo, pridáme med a orechy a necháme, aby to celé skaramelizovalo. Na vychladnuté créme brulée položíme medovo-karamelizované orechy a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu