Polievka Bouillabaisse

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009

Suroviny

500 g
2 PL
2 strúčiky
2
1/2 šálka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm dlhé kúsky. Cibuľu a rajčiaky pokrájame a cesnak rozotrieme.

  2. 2

    Všetko dáme do hlbokého hrnca spolu s olejom, voňavými bylinkami (tymián, fenikel, petržlenová vňať), mletým čiernym korením, bobkovým listom, kúskom pomarančovej kôry, soľou, pridáme ryby a všetko zalejeme vriacou vodou. Druhy rýb, ktoré sú jemnejšie, môžeme pridať až neskôr.

  3. 3

    Po odstavení precedíme do hlbokých tanierov, na ktorých sú uložené plátky chleba. Rybie mäso uložíme na teplú misu, dozdobíme ho posekanou petržlenovou vňaťou a podávame súčasne s polievkou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: