Postup
-
1
Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm dlhé kúsky. Cibuľu a rajčiaky pokrájame a cesnak rozotrieme.
- 2
Všetko dáme do hlbokého hrnca spolu s olejom, voňavými bylinkami (tymián, fenikel, petržlenová vňať), mletým čiernym korením, bobkovým listom, kúskom pomarančovej kôry, soľou, pridáme ryby a všetko zalejeme vriacou vodou. Druhy rýb, ktoré sú jemnejšie, môžeme pridať až neskôr.
- 3
Po odstavení precedíme do hlbokých tanierov, na ktorých sú uložené plátky chleba. Rybie mäso uložíme na teplú misu, dozdobíme ho posekanou petržlenovou vňaťou a podávame súčasne s polievkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu