Cesnaková polievka
Cesnaková polievka

Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo

mitzy - fotkamitzy, 1. septembra 2017
Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo
Foto: mitzy

Nejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po stopách grófa Draculu, tento recept obíďte :) Ak však Zobraziť celý popisNejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po stopách grófa Draculu, tento recept obíďte :) Ak však hľadáte novú chuť z minima ingrediencií, zablúdili ste správne. Vcelku zaujímavá, ľahká polievka pred hlavným jedlom. Po cesnaku cítiť nebudete, takže sa môžete rozprávať, bozkávať a polievku predýchajú aj upíri.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

16 strúčikov
2 l
2 ČL
1/4 ks
2 ks
4 lístky
 štipka
 štipka
3 PL (na varenie)
1/2 KL
3 ks
3 PL (do žĺtkov)
K polievke:
 (alebo strúhaný syr)




Postup

  1. 1

    (Ja som robila polovičnú dávku, na liter polievky, uvádzam však originál recept pre viacčlennú rodinku.) Postup je jednoduchý: Cesnakové strúčiky vhodíme do vriacej vody a pol minútku povaríme. Vodu scedíme, cesnak opláchneme a olúpeme. Do hrnca s osolenou vodou vložíme strúčiky cesnaku, olej, korenie a bylinky, varíme na strednom ohni pol hodinu.

    Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo - obrázok 1
  2. 2

    Pred koncom uvarenia polievky rozšľaháme žĺtky v mise, až do zhustnutia. (Misou je myslená terina alebo iná parádna misa na polievku - nedisponujem ňou, tak u mňa je to obyčajná sklenená miska ;) Po kvapkách pridávame olivový olej a šľaháme.

    Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo - obrázok 2
  3. 3

    Po odstavení polievky z ohňa pomaly prilievame cez sitko polievku do misy s vyšľahanými žĺtkami naberačkou. Premiešame. Potom precedíme pomaly aj zbytok polievky. Cesnakové strúčiky vymačkáme. Podávame s opečeným bielym pečivom, alebo nastrúhaným syrom.

    Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

leaela
Ako vidim,tebe ide to fotenie ooovela lepsie... :-).ale pre absolutnu dokonalost by som poprepichoval tie bublinky na kraji taniera a na tom pecive v polievke mi chybaju otlacky vypalenych pasikov z panvice alebo z grilu orientovane kolmo na tie tycky z podlozky pod tanierom.a bolo by to dokonale..... ;-)
1x mitzy
haji
Krásná práce, fota, jednoduché suroviny. Někdy vyzkouším tuto tvoji "proupíří" a vstřícně partnerskou polévku! Šikulka @Mitzy !! Díkdy za netradiční receptík.
1x mitzy
mitzy
@Haji (1.9.2017 18:00)

Ďakujem ;) no veď to, treba byť ohľaduplnými voči vempajrom, nikdy nevieš, či to nie je introvertný sused z piateho čo málo vychádza, alebo párty girl čo chodí von až po zotmení z ôsmeho bez balkónu! ;D krásny večer
1x haji
leaela
@Conscientia (1.9.2017 19:55)

No skus to cez TS,ale silne pochybujem,ze funguju.@tomasko a draha @redakcia v tejto veci len slubuju a slubuju a slubuju......nehnevaj sa,ale moj mail sem nevycapim,ak tak urobis ty,urcite ti sukromne odpisem.pekny vecer vsetkym prajem ;-)
leaela
@Mitzy (1.9.2017 20:55)

:-) odhalila si ma....ano,obcas som jak on... :-)
mitzy
Miesto toho aby ste ku mne prisli na kavu si budete teraz vypisovat tajne spravy! Dobre vam obom tak!
conscientia
@Mitzy Pani Mitzy, keby som kávu i čokoládu mohla a okamžite po jej konzumácií neletela ústami vpred na WC...nuž radšej tie TS.