Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo

mitzyMitzy, 32 ročná žena, 1. septembra 2017 11:32
Ďalšie jej recepty »

Cesnaková polievka/Aïgo bouïdoFoto: mitzy

Nejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po stopách grófa Draculu, tento recept obíďte :) Ak však hľadáte novú chuť z minima ingrediencií, zablúdili ste správne. Vcelku zaujímavá, ľahká polievka pred hlavným jedlom. Po cesnaku cítiť nebudete, takže sa môžete rozprávať, bozkávať a polievku predýchajú aj upíri.

10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

16 strúčikov
2 l
2 ČL
1/4 ks
2 ks
4 lístky
 štipka
 štipka
3 PL (na varenie)
1/2 KL
3 ks
3 PL (do žĺtkov)
K polievke:
 (alebo strúhaný syr)

Postup prípravy

  1. 1

    (Ja som robila polovičnú dávku, na liter polievky, uvádzam však originál recept pre viacčlennú rodinku.) Postup je jednoduchý: Cesnakové strúčiky vhodíme do vriacej vody a pol minútku povaríme. Vodu scedíme, cesnak opláchneme a olúpeme. Do hrnca s osolenou vodou vložíme strúčiky cesnaku, olej, korenie a bylinky, varíme na strednom ohni pol hodinu.

    Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo - obrázok 1
  2. 2

    Pred koncom uvarenia polievky rozšľaháme žĺtky v mise, až do zhustnutia. (Misou je myslená terina alebo iná parádna misa na polievku - nedisponujem ňou, tak u mňa je to obyčajná sklenená miska ;) Po kvapkách pridávame olivový olej a šľaháme.

    Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo - obrázok 2
  3. 3

    Po odstavení polievky z ohňa pomaly prilievame cez sitko polievku do misy s vyšľahanými žĺtkami naberačkou. Premiešame. Potom precedíme pomaly aj zbytok polievky. Cesnakové strúčiky vymačkáme. Podávame s opečeným bielym pečivom, alebo nastrúhaným syrom.

    Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist