Francúzska kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Avokádo s krevetami

Slané chuťovky

Kedze sa mi takato priprava avokada velmi osvedcila, rada sa o nu podelim. Mozete ho...

prazdny

Jarabice po burgundsky

Hlavné jedlá

Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

prazdny

Lahodná čokoládová pena

Dezerty

Jednoduchý a dokonale chutný dezert ako z francúzskej cukrárne, to je naša čokoládová pena. Doplnili...

prazdny

Držková polievka s bielou fazuľou

Polievky

Surové držky dôkladne umyjeme, oškrabeme, okraje poodkrajujeme a varíme v čistej vode asi 15 minút....

prazdny

Rizoto z quinoi s tuniakom

Hlavné jedlá

Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý...

prazdny

Zapekané zemiaky – gratin

Bezmäsité jedlá

Sú to vlastne najjednoduchšie francúzske zemiaky, ktoré sa podávajú ako príloha. Plátky zemiačikov, dobre...

prazdny

Paradajkový šalát

Bezmäsité jedlá

Z paradajok odstránime zvyšky stopiek. Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku...

prazdny

Francúzska kuracia polievka

Kuracie mäso

Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a miešame ešte minútu....

prazdny

Bezlepkový cibuľkový koláč

Bezmäsité jedlá

Aj keď žijete bez lepku, nemusíte si odriekať kulinárske dobroty, ako je napríklad slaný francúzsky...

prazdny

Francúzska kapusta

Hlavné jedlá

Meno tomuto jedlu som dal ja. Už som prečítal hodne receptov aj kucharských kníh, ale...

prazdny

Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou

Kuracie mäso

Scenéria levanduľových polí, olivových sadov a slnkom utopených viníc je možno práve to, čo má...

prazdny

Millefeuille s vanilkovým krémom a jahodami

Dezerty

MILUJEM takéto chrumkavé, sladké a svieže dezerty. Vždy robím trochu viac tohto vanilkového krému, ...

prazdny

Zelený židovský šalát s hubami a orechami

Bezmäsité jedlá

Rada sa s Vami rozdelím o tento šalát francúzskych židov, ktorý je veľmi svieži a chutny,...

prazdny

Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou

Hlavné jedlá

Jednoduché predjedlo, vhodné aj na sviatočný stôl. Príprava vôbec netrvá dlho, za to...

prazdny

Marhuľová Tarte Tatin s mandľami /fotorecept/

Koláče

vcera som tento receptik videla v teľke, tak som ho dnes musela vyskúšať... yummy...

prazdny

Májovkový koláč

Bezmäsité jedlá

Vyborny hribovy kolac s kysnutym cestom. Ak nemate majovky, mozu byt aj ine hriby....

prazdny

Koláč s grapefruitovým krémom

Koláče

Formu vymastíme maslom a z lístkového cesta v nej upečieme koláč.

prazdny

Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte

Bezmäsité jedlá

pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...

prazdny

Celozrnné žemličky s vlašskými orechami

Bezmäsité jedlá

Robim ich k roznym šalátom, su vyborne ako priloha k syrom- ci oblozenym misiam, aj...

prazdny

Rillettes z bravčového pliecka so skaramelizovanou cibuľou

Bravčové mäso

Rillettes sú obľúbenou špecialitou francúzskej kuchyne, ide o pomaly varené mäso v tuku niekoľko hodín s...

prazdny

Čokoládové fondue s ovocím

Dezerty

také pochutenie pre mlsné jazýčky. :)

prazdny

Kuřecí galantina

Kuracie mäso

Kuře vykostíme na plát, který přikryjeme folií a naklepeme. Osolíme a opepříme.

prazdny

Polievka ragú zo srnčieho stehna so smrčkami a s estragónom

Polievky

Mali sme doma ešte kúsok srnčieho stehna, spravila som z neho chutnú voňavú ragú polievku so...

prazdny

Teľacie Marengo

Hlavné jedlá

V lete sa najlahsie pripravuju aj konzumuju jednoduche, lahke jedla. S prichodom chladnejsich dni sa...

prazdny

Francúzsky makový krémeš

Dezerty

Ingrediencie na medový plát spracujeme na cesto a vyvaľkáme z neho 2 cestá, ktoré upečieme v...

prazdny

La lotte en papillote - morský čert v papilotke

Hlavné jedlá

Pôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov...

prazdny

Čokoládová pena od Rachel Khoo

Dezerty

Tento recept som videla na BBC v jednej kuchárskej relácii . Povedala som si ze to...

prazdny

Polievka Bouillabaisse

Polievky

Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...

prazdny

Čokoládový veniec

Dezerty

Koláč v tvare venca symbolizuje v mnohých kultúrach kolobeh života, preto sa často pripravuje práve na...

prazdny

Bretónsky koláč

Koláče

Maslo vymiešame do peny a postupne primiešame cukor, žĺtky, trocha soli a nastrúhanú citrónovú kôru....

prazdny

Zázvorové rizoto v ryžovom papieri, steak z klokana na morskej soli s redkvičkou a opekaným zemiakom

Predjedlá

Toto jedlo je vhodné zakomponovať do viac chodového degustačného menu. Váha jedla je pre 4 osoby....

prazdny

Divá kačica na víne

Hlavné jedlá

Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...

prazdny

Pražená zelenina (Achard de Légumes)

Bezmäsité jedlá

Umytú zeleninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak roztlačíme. Do zeleniny pridáme...

prazdny

Paté z kačacej pečienky

Kuracie mäso

Postup je veľmi jednoduchý a kto má rád takéto veci, tak si určite pochutí na domácej paštéte....