Francúzska kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Žihľavovo-špenátový kiš s májovou bryndzou

Bezmäsité jedlá

Zapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho...

prazdny

Čokoládový fondán

Koláče

Recept na tento čokoládový koláč som si priniesol z Francúzska. Je vhodný aj pre celiatikov, ...

prazdny

Čerešňovo-mandľový croissant (Cherry almond croissant)

Koláče

Tu ho teda mame, Spiona jedneho, moje prve croissanty:-) Tento cherry almond croissant je z mojho oblubeneho...

prazdny

Avokádo s krevetami

Slané chuťovky

Kedze sa mi takato priprava avokada velmi osvedcila, rada sa o nu podelim. Mozete ho...

prazdny

Mrazený kokosový krém

Dezerty

Ak máte radi kokos, tak si nenechajte ujsť tento veľmi lahodný mrazený dezert.

prazdny

Cviklové tiramisu

Bezmäsité jedlá

Neviem prečo, ale cviklu nejedávam až tak často. V tomto období ju jeme o niečo...

prazdny

Francúzska remuláda

Prílohy

Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...

prazdny

Držková polievka s bielou fazuľou

Polievky

Surové držky dôkladne umyjeme, oškrabeme, okraje poodkrajujeme a varíme v čistej vode asi 15 minút....

prazdny

Baby hrušky marinované v Portite Matyšák s mascarpone krémom

Koláče

Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela...

prazdny

Francúzska kuracia polievka

Kuracie mäso

Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a miešame ešte minútu....

prazdny

Paradajkový šalát

Bezmäsité jedlá

Z paradajok odstránime zvyšky stopiek. Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku...

prazdny

Rizoto z quinoi s tuniakom

Hlavné jedlá

Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý...

prazdny

Francúzske toasty

Dezerty

Sladké raňajky, olovrant alebo jednoduchá večera.

prazdny

Zelený židovský šalát s hubami a orechami

Bezmäsité jedlá

Rada sa s Vami rozdelím o tento šalát francúzskych židov, ktorý je veľmi svieži a chutny,...

prazdny

Jarabice po burgundsky

Hlavné jedlá

Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

prazdny

Kuřecí galantina

Kuracie mäso

Kuře vykostíme na plát, který přikryjeme folií a naklepeme. Osolíme a opepříme.

prazdny

Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky

Hovädzie mäso

Pripravíme si cesto zmiesením všetkých surovín do gule. Vo fólii ju roztlačíme na placku a odložíme na...

prazdny

Rillettes z bravčového pliecka so skaramelizovanou cibuľou

Bravčové mäso

Rillettes sú obľúbenou špecialitou francúzskej kuchyne, ide o pomaly varené mäso v tuku niekoľko hodín s...

prazdny

Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou

Hlavné jedlá

Jednoduché predjedlo, vhodné aj na sviatočný stôl. Príprava vôbec netrvá dlho, za to...

prazdny

Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou

Kuracie mäso

Scenéria levanduľových polí, olivových sadov a slnkom utopených viníc je možno práve to, čo má...

prazdny

Májovkový koláč

Bezmäsité jedlá

Vyborny hribovy kolac s kysnutym cestom. Ak nemate majovky, mozu byt aj ine hriby....

prazdny

Millefeuille s vanilkovým krémom a jahodami

Dezerty

MILUJEM takéto chrumkavé, sladké a svieže dezerty. Vždy robím trochu viac tohto vanilkového krému, ...

prazdny

Polievka ragú zo srnčieho stehna so smrčkami a s estragónom

Polievky

Mali sme doma ešte kúsok srnčieho stehna, spravila som z neho chutnú voňavú ragú polievku so...

prazdny

Francúzska kapusta

Hlavné jedlá

Meno tomuto jedlu som dal ja. Už som prečítal hodne receptov aj kucharských kníh, ale...

prazdny

Koláč s grapefruitovým krémom

Koláče

Formu vymastíme maslom a z lístkového cesta v nej upečieme koláč.

prazdny

Marhuľová Tarte Tatin s mandľami /fotorecept/

Koláče

vcera som tento receptik videla v teľke, tak som ho dnes musela vyskúšať... yummy...

prazdny

Teľacie Marengo

Hlavné jedlá

V lete sa najlahsie pripravuju aj konzumuju jednoduche, lahke jedla. S prichodom chladnejsich dni sa...

prazdny

Francúzsky makový krémeš

Dezerty

Ingrediencie na medový plát spracujeme na cesto a vyvaľkáme z neho 2 cestá, ktoré upečieme v...

prazdny

Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte

Bezmäsité jedlá

pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...

prazdny

Celozrnné žemličky s vlašskými orechami

Bezmäsité jedlá

Robim ich k roznym šalátom, su vyborne ako priloha k syrom- ci oblozenym misiam, aj...

prazdny

Čokoládový veniec

Dezerty

Koláč v tvare venca symbolizuje v mnohých kultúrach kolobeh života, preto sa často pripravuje práve na...

prazdny

La lotte en papillote - morský čert v papilotke

Hlavné jedlá

Pôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov...