
Žihľavovo-špenátový kiš s májovou bryndzou
Zapáčilo sa mi piecť tart a kiš. Čo viac si človek môže priať, keď ho...

Čokoládový fondán
Recept na tento čokoládový koláč som si priniesol z Francúzska. Je vhodný aj pre celiatikov, ...

Čerešňovo-mandľový croissant (Cherry almond croissant)
Tu ho teda mame, Spiona jedneho, moje prve croissanty:-) Tento cherry almond croissant je z mojho oblubeneho...

Avokádo s krevetami
Kedze sa mi takato priprava avokada velmi osvedcila, rada sa o nu podelim. Mozete ho...

Mrazený kokosový krém
Ak máte radi kokos, tak si nenechajte ujsť tento veľmi lahodný mrazený dezert.

Cviklové tiramisu
Neviem prečo, ale cviklu nejedávam až tak často. V tomto období ju jeme o niečo...

Francúzska remuláda
Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...

Držková polievka s bielou fazuľou
Surové držky dôkladne umyjeme, oškrabeme, okraje poodkrajujeme a varíme v čistej vode asi 15 minút....

Baby hrušky marinované v Portite Matyšák s mascarpone krémom
Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela...

Francúzska kuracia polievka
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a miešame ešte minútu....

Paradajkový šalát
Z paradajok odstránime zvyšky stopiek. Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku...

Rizoto z quinoi s tuniakom
Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý...

Zelený židovský šalát s hubami a orechami
Rada sa s Vami rozdelím o tento šalát francúzskych židov, ktorý je veľmi svieži a chutny,...

Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

Kuřecí galantina
Kuře vykostíme na plát, který přikryjeme folií a naklepeme. Osolíme a opepříme.

Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky
Pripravíme si cesto zmiesením všetkých surovín do gule. Vo fólii ju roztlačíme na placku a odložíme na...

Rillettes z bravčového pliecka so skaramelizovanou cibuľou
Rillettes sú obľúbenou špecialitou francúzskej kuchyne, ide o pomaly varené mäso v tuku niekoľko hodín s...

Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou
Jednoduché predjedlo, vhodné aj na sviatočný stôl. Príprava vôbec netrvá dlho, za to...

Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou
Scenéria levanduľových polí, olivových sadov a slnkom utopených viníc je možno práve to, čo má...

Májovkový koláč
Vyborny hribovy kolac s kysnutym cestom. Ak nemate majovky, mozu byt aj ine hriby....

Millefeuille s vanilkovým krémom a jahodami
MILUJEM takéto chrumkavé, sladké a svieže dezerty. Vždy robím trochu viac tohto vanilkového krému, ...

Polievka ragú zo srnčieho stehna so smrčkami a s estragónom
Mali sme doma ešte kúsok srnčieho stehna, spravila som z neho chutnú voňavú ragú polievku so...

Francúzska kapusta
Meno tomuto jedlu som dal ja. Už som prečítal hodne receptov aj kucharských kníh, ale...

Koláč s grapefruitovým krémom
Formu vymastíme maslom a z lístkového cesta v nej upečieme koláč.

Marhuľová Tarte Tatin s mandľami /fotorecept/
vcera som tento receptik videla v teľke, tak som ho dnes musela vyskúšať... yummy...

Teľacie Marengo
V lete sa najlahsie pripravuju aj konzumuju jednoduche, lahke jedla. S prichodom chladnejsich dni sa...

Francúzsky makový krémeš
Ingrediencie na medový plát spracujeme na cesto a vyvaľkáme z neho 2 cestá, ktoré upečieme v...

Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...

Celozrnné žemličky s vlašskými orechami
Robim ich k roznym šalátom, su vyborne ako priloha k syrom- ci oblozenym misiam, aj...

Čokoládový veniec
Koláč v tvare venca symbolizuje v mnohých kultúrach kolobeh života, preto sa často pripravuje práve na...

La lotte en papillote - morský čert v papilotke
Pôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov...