Francúzska kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Tarte au fromage blanc - tvarohová tarte

Dezerty

vraj pochádza z Alsaska... Nenáročný a chutný dezert. Najmä skaramelizovaný cukor navrchu.

prazdny

Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády

Dezerty

Spojenie jemných chutí v ľahkom dezerte, preliate sladkou omáčkou.

prazdny

Welsh - ultrarýchly recept na chuťovku z piva a čedaru zo severu Francúzska

Raňajky

Poznáš Welsh? Jasné, že je to anglické prídavné meno pre obyvateľa britského Wales-u, ale vedeli...

prazdny

Francúzska polievka s cibuľou

Polievky

Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...

prazdny

Králik po provensálsky

Hlavné jedlá

Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.

prazdny

Jemný jablkový koláč

Koláče

Koláč je pre mňa neuveriteľne jednoduchý, možno sa vám to asi bu zdať trochu zdĺhavé, ...

prazdny

Citrusová marmeláda - confiture d´agrumes

Túto výbornú klasickú marmeládu robievam už roky a používam ju na palacinky Suzette, ale aj...

prazdny

Diamanty s brusnicami

Dezerty

Diamanty sú francúzskou klasikou. Namiesto sušených brusníc môžete použiť, čo si len želáte....

prazdny

Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů

Dezerty

Mám moc ráda jedlé kaštany, hlavně o Vánocích miluji pečené kaštany. Ráda z nich ale...

prazdny

Palacinky plnené mandľovým krémom

Dezerty

Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy...

prazdny

Čokoládovo-kávové pestrofarebné praclíky (bretzels)

Dezerty

Tento recept na "bretzels" je pôvodne z Alsaska.

prazdny

Francúzsky pomarančový koláčik

Koláče

Dnes bolo poriadne upršané počasie a jediná aktivita, ktorú som bola ochotná spraviť bolo upiecť tento...

prazdny

Dôme de chocolat avec ses fraises

Dezerty

Jeden veľmi jedoduchý ale efektný dezert. Cieľom bolo hlavne zvládnuť hemisféry a na 3. pokus vysli....

prazdny

Pieprezníky

Kuracie mäso

Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda...

prazdny

Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Ak by som nechodila na Varechu, tento koláč by som nepiekla. Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát...

prazdny

Makaronky z Nancy (macarons de Nancy)

Dezerty

Tento recept pochadza z Francuzka je prevzaty z casopisu Gourmand a mnou odskusany a velmi jednoduchy a...

prazdny

Alsaské (francúzske) zemiaky

Bravčové mäso

Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska,...

prazdny

Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)

Dezerty

Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...

prazdny

Vianočka s hruškou a syrom Brie

Bezmäsité jedlá

Tento víkend sme s priateľkou oslavovali 11. výročie :) Na znak vďaky, že to so...

prazdny

Burgundské plnené jablká

Dezerty

Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol....

prazdny

Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva

Bravčové mäso

Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila...

prazdny

Francúzska roštenka

Hlavné jedlá

Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...

prazdny

Slivková galettka so špaldovou múkou

Koláče

Galette pochádza z francúzskej kuchyne. Ide o chrumkavé koláče, plochého, nepravidelne okrúhleho tvaru...

prazdny

Francúzsky kačací rilette

Večera

Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....

prazdny

Brokolicová krémová polievka

Polievky

je to obľúbená rodinná polievka s vyváženou chuťou a preto lebo sa v nej používa bobkový list...

prazdny

Bourguignon

Hovädzie mäso

Keby som mal kilo hovädzej lopatky a deň voľna, tak si urobím BOURGIGŇON!A ako?Jednoducho-

prazdny

Crepes so slivkami a jogurtom

Dezerty

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

prazdny

Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom

Slané chuťovky

Francúzi to volajú "verrines" - malé dobroty naskladané v sklenenom pohári. Ale my sme na Slovensku,...

prazdny

Cesto Pate brisée

Bezmäsité jedlá

Na požiadanie pridávam recept na cesto Pate brisée na rajčinový koláč z Provensálska.

prazdny

Maslo a la Paris

Bezmäsité jedlá

Levaduľa, petržlenová vňať a pažítka sa k sebe výborne hodia, čo som mohla aj ochutnať...

prazdny

Bezlepkové éclairky s francúzskym žĺtkovým krémom

Dezerty

Toto musíte vyskúšať! Dnes máme pre vás recept na exkluzívne francúzske éclairky z odpaľovaného cesta. A...

prazdny

Chlapská záležitosť :-)

Večera

Keď sa chlap rozhodne príjemne prekvapiť, stojí to za to. :-) Toto je síce kombinácia,...