Tarte au fromage blanc - tvarohová tarte
vraj pochádza z Alsaska... Nenáročný a chutný dezert. Najmä skaramelizovaný cukor navrchu.
Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády
Spojenie jemných chutí v ľahkom dezerte, preliate sladkou omáčkou.
Welsh - ultrarýchly recept na chuťovku z piva a čedaru zo severu Francúzska
Poznáš Welsh? Jasné, že je to anglické prídavné meno pre obyvateľa britského Wales-u, ale vedeli...
Francúzska polievka s cibuľou
Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...
Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.
Jemný jablkový koláč
Koláč je pre mňa neuveriteľne jednoduchý, možno sa vám to asi bu zdať trochu zdĺhavé, ...
Citrusová marmeláda - confiture d´agrumes
Túto výbornú klasickú marmeládu robievam už roky a používam ju na palacinky Suzette, ale aj...
Diamanty s brusnicami
Diamanty sú francúzskou klasikou. Namiesto sušených brusníc môžete použiť, čo si len želáte....
Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů
Mám moc ráda jedlé kaštany, hlavně o Vánocích miluji pečené kaštany. Ráda z nich ale...
Palacinky plnené mandľovým krémom
Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy...
Čokoládovo-kávové pestrofarebné praclíky (bretzels)
Tento recept na "bretzels" je pôvodne z Alsaska.
Francúzsky pomarančový koláčik
Dnes bolo poriadne upršané počasie a jediná aktivita, ktorú som bola ochotná spraviť bolo upiecť tento...
Dôme de chocolat avec ses fraises
Jeden veľmi jedoduchý ale efektný dezert. Cieľom bolo hlavne zvládnuť hemisféry a na 3. pokus vysli....
Pieprezníky
Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda...
Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami
Ak by som nechodila na Varechu, tento koláč by som nepiekla. Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát...
Makaronky z Nancy (macarons de Nancy)
Tento recept pochadza z Francuzka je prevzaty z casopisu Gourmand a mnou odskusany a velmi jednoduchy a...
Alsaské (francúzske) zemiaky
Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska,...
Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)
Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...
Vianočka s hruškou a syrom Brie
Tento víkend sme s priateľkou oslavovali 11. výročie :) Na znak vďaky, že to so...
Burgundské plnené jablká
Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol....
Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva
Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila...
Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...
Slivková galettka so špaldovou múkou
Galette pochádza z francúzskej kuchyne. Ide o chrumkavé koláče, plochého, nepravidelne okrúhleho tvaru...
Francúzsky kačací rilette
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....
Brokolicová krémová polievka
je to obľúbená rodinná polievka s vyváženou chuťou a preto lebo sa v nej používa bobkový list...
Bourguignon
Keby som mal kilo hovädzej lopatky a deň voľna, tak si urobím BOURGIGŇON!A ako?Jednoducho-
Crepes so slivkami a jogurtom
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom
Francúzi to volajú "verrines" - malé dobroty naskladané v sklenenom pohári. Ale my sme na Slovensku,...
Cesto Pate brisée
Na požiadanie pridávam recept na cesto Pate brisée na rajčinový koláč z Provensálska.
Maslo a la Paris
Levaduľa, petržlenová vňať a pažítka sa k sebe výborne hodia, čo som mohla aj ochutnať...
Bezlepkové éclairky s francúzskym žĺtkovým krémom
Toto musíte vyskúšať! Dnes máme pre vás recept na exkluzívne francúzske éclairky z odpaľovaného cesta. A...
Chlapská záležitosť :-)
Keď sa chlap rozhodne príjemne prekvapiť, stojí to za to. :-) Toto je síce kombinácia,...