Francúzska kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami

Bezmäsité jedlá

Ak by som nechodila na Varechu, tento koláč by som nepiekla. Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát...

prazdny

Pieprezníky

Kuracie mäso

Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda...

prazdny

Francúzska remuláda

Prílohy

Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...

prazdny

Dôme de chocolat avec ses fraises

Dezerty

Jeden veľmi jedoduchý ale efektný dezert. Cieľom bolo hlavne zvládnuť hemisféry a na 3. pokus vysli....

prazdny

Alsaské (francúzske) zemiaky

Bravčové mäso

Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska,...

prazdny

Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)

Dezerty

Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...

prazdny

Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva

Bravčové mäso

Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila...

prazdny

Burgundské plnené jablká

Dezerty

Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol....

prazdny

Zapekané zemiaky – gratin

Bezmäsité jedlá

Sú to vlastne najjednoduchšie francúzske zemiaky, ktoré sa podávajú ako príloha. Plátky zemiačikov, dobre...

prazdny

Bezlepkové odpaľované koláčiky éclairs s maslovým krémom

Dezerty

Máte radi bezlepkové odpaľované koláčiky? Čo by ste povedali na také venčeky, veterníky alebo fajnové francúzske...

prazdny

Francúzska roštenka

Hlavné jedlá

Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...

prazdny

Čokoládovo-kávové pestrofarebné praclíky (bretzels)

Dezerty

Tento recept na "bretzels" je pôvodne z Alsaska.

prazdny

Francúzsky pomarančový koláčik

Koláče

Dnes bolo poriadne upršané počasie a jediná aktivita, ktorú som bola ochotná spraviť bolo upiecť tento...

prazdny

Makaronky z Nancy (macarons de Nancy)

Dezerty

Tento recept pochadza z Francuzka je prevzaty z casopisu Gourmand a mnou odskusany a velmi jednoduchy a...

prazdny

Brokolicová krémová polievka

Polievky

je to obľúbená rodinná polievka s vyváženou chuťou a preto lebo sa v nej používa bobkový list...

prazdny

Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom

Slané chuťovky

Francúzi to volajú "verrines" - malé dobroty naskladané v sklenenom pohári. Ale my sme na Slovensku,...

prazdny

Crepes so slivkami a jogurtom

Dezerty

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...

prazdny

Emkin slaný koláč quiche

Bezmäsité jedlá

Tento recept vznikol pri prehliadke chladničky po víkende, teda "co dúm dal". A keďže výsledkom bol...

prazdny

Bourguignon

Hovädzie mäso

Keby som mal kilo hovädzej lopatky a deň voľna, tak si urobím BOURGIGŇON!A ako?Jednoducho-

prazdny

Slivková galettka so špaldovou múkou

Koláče

Galette pochádza z francúzskej kuchyne. Ide o chrumkavé koláče, plochého, nepravidelne okrúhleho tvaru...

prazdny

Chlapská záležitosť :-)

Večera

Keď sa chlap rozhodne príjemne prekvapiť, stojí to za to. :-) Toto je síce kombinácia,...

prazdny

Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů

Dezerty

Mám moc ráda jedlé kaštany, hlavně o Vánocích miluji pečené kaštany. Ráda z nich ale...

prazdny

Vianočka s hruškou a syrom Brie

Bezmäsité jedlá

Tento víkend sme s priateľkou oslavovali 11. výročie :) Na znak vďaky, že to so...

prazdny

Francúzsky kačací rilette

Večera

Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....

prazdny

Bourguignon

Hovädzie mäso

Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...

prazdny

Korenené roštenky

Hovädzie mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Bezlepkové éclairky s francúzskym žĺtkovým krémom

Dezerty

Toto musíte vyskúšať! Dnes máme pre vás recept na exkluzívne francúzske éclairky z odpaľovaného cesta. A...

prazdny

Perlička na hruškách a brusniciach

Večera

Odporúča sa kúpiť čerstvú i s drobkami.

prazdny

Crepes suzette

Dezerty

Vždy robím iba klasické palacinky, tak som sa rozhodol pripraviť tieto francúzske.

prazdny

Losos marinovaný v bylinkách

Hlavné jedlá

Mäsa už bolo dosť, ale celé vianočné sviatky nám chýbali ryby, keďže u nás sa...

prazdny

Maslo a la Paris

Bezmäsité jedlá

Levaduľa, petržlenová vňať a pažítka sa k sebe výborne hodia, čo som mohla aj ochutnať...

prazdny

Jahodovo-rebarborový parfait

Dezerty

Tento recept som sa naučila pripravovať v Chefparade.

prazdny

Korzické kuriatko

Večera

Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....

prazdny

Losos s ľadovými reďkovkami

Hlavné jedlá

Reďkovky majú zostať chrumkavé...

prazdny

Praženica na lyonský spôsob

Bezmäsité jedlá

Do šálky vlejeme vajcia, pridáme štipku nastrúhaného syra a vyšľaháme do peny.