![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami
Ak by som nechodila na Varechu, tento koláč by som nepiekla. Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pieprezníky
Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzska remuláda
Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dôme de chocolat avec ses fraises
Jeden veľmi jedoduchý ale efektný dezert. Cieľom bolo hlavne zvládnuť hemisféry a na 3. pokus vysli....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Alsaské (francúzske) zemiaky
Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)
Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva
Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Burgundské plnené jablká
Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané zemiaky – gratin
Sú to vlastne najjednoduchšie francúzske zemiaky, ktoré sa podávajú ako príloha. Plátky zemiačikov, dobre...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové odpaľované koláčiky éclairs s maslovým krémom
Máte radi bezlepkové odpaľované koláčiky? Čo by ste povedali na také venčeky, veterníky alebo fajnové francúzske...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čokoládovo-kávové pestrofarebné praclíky (bretzels)
Tento recept na "bretzels" je pôvodne z Alsaska.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzsky pomarančový koláčik
Dnes bolo poriadne upršané počasie a jediná aktivita, ktorú som bola ochotná spraviť bolo upiecť tento...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makaronky z Nancy (macarons de Nancy)
Tento recept pochadza z Francuzka je prevzaty z casopisu Gourmand a mnou odskusany a velmi jednoduchy a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Brokolicová krémová polievka
je to obľúbená rodinná polievka s vyváženou chuťou a preto lebo sa v nej používa bobkový list...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom
Francúzi to volajú "verrines" - malé dobroty naskladané v sklenenom pohári. Ale my sme na Slovensku,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Crepes so slivkami a jogurtom
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Emkin slaný koláč quiche
Tento recept vznikol pri prehliadke chladničky po víkende, teda "co dúm dal". A keďže výsledkom bol...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bourguignon
Keby som mal kilo hovädzej lopatky a deň voľna, tak si urobím BOURGIGŇON!A ako?Jednoducho-
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slivková galettka so špaldovou múkou
Galette pochádza z francúzskej kuchyne. Ide o chrumkavé koláče, plochého, nepravidelne okrúhleho tvaru...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chlapská záležitosť :-)
Keď sa chlap rozhodne príjemne prekvapiť, stojí to za to. :-) Toto je síce kombinácia,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů
Mám moc ráda jedlé kaštany, hlavně o Vánocích miluji pečené kaštany. Ráda z nich ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vianočka s hruškou a syrom Brie
Tento víkend sme s priateľkou oslavovali 11. výročie :) Na znak vďaky, že to so...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzsky kačací rilette
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bourguignon
Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové éclairky s francúzskym žĺtkovým krémom
Toto musíte vyskúšať! Dnes máme pre vás recept na exkluzívne francúzske éclairky z odpaľovaného cesta. A...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Crepes suzette
Vždy robím iba klasické palacinky, tak som sa rozhodol pripraviť tieto francúzske.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos marinovaný v bylinkách
Mäsa už bolo dosť, ale celé vianočné sviatky nám chýbali ryby, keďže u nás sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Maslo a la Paris
Levaduľa, petržlenová vňať a pažítka sa k sebe výborne hodia, čo som mohla aj ochutnať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Korzické kuriatko
Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Praženica na lyonský spôsob
Do šálky vlejeme vajcia, pridáme štipku nastrúhaného syra a vyšľaháme do peny.