Francúzska kuchyňa (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Jednoduché francúzske makrónky

Dezerty

Bielky si necháme na linke cez noc odstáť. Potom ich vyšľaháme, pridávame po troškách kryštálový...

prazdny

Zemiakový chlieb v rímskom hrnci (Römertopf)

Bezmäsité jedlá

Pridavam recept na poziadanie. Myslim ze kazdy ma svoj recept a ten moj sa nelisi snad nicim,...

prazdny

Šampiňóny na prírodno

Bezmäsité jedlá

Mám rada šampiony na prírodno, len tak na cibuľke ako samostatné jedlo s chlebom. Výhodou...

prazdny

Chrumkavé francúzske bagety

Chlieb

Ja myslím že ani jeden recept na bagety ktorý nájdete na nette nie je pravdivý.....

prazdny

Bravčová panenka so šampiňónovým prelivom

Bravčové mäso

Moja prvá cesta do zahraniča po revolúcii viedla do Paríža, tešila som sa ako malé decko...

prazdny

Likér z čiernych ríbezlí / á la Créme de Cassis

Nápoje

Obral som posledné čierne ríbezle a našiel na internete tento recept ktorý, vám tiež ponúkam...

prazdny

Môj domáci majonézový šalát

Bezmäsité jedlá

Môj najlepší priateľ má vlastnú čerstvú zeleninu v bio kvalite zo svojej záhrady, poprosil ma o...

prazdny

Choux au craquelin - chrumkavé francúzske veterníčky s matcha-pepermint krémom

Dezerty

Milujem výzvy. A toto bola jedna z nich - s odpaľovaným cestom nemám veľa skúseností, všeho všudy som robila asi 4x, ale veľmi sa mi tieto koláčiky páčili, tak som skúsila....

prazdny

Voňavý camembert pečený v rúre

Bezmäsité jedlá

Výborný a hlavne veľmi rýchly recept, ktorý sa nám zavďačí fantastickou chuťou. Na tejto delikatese...

prazdny

Francúzska cibuľačka

Bezmäsité jedlá

Tento recept mám od mojej francúzskej kamarátky a veľmi mi chutí, možno bude aj Vám :)

prazdny

Palacinky

Dezerty

Delikátne a rýchle!

prazdny

Hovädzie na burgundský spôsob (Bourguignon)

Hovädzie mäso

Vynikajúca francúzska klasika. Mäkučké mäso, tymián a víno vytvárajú jedinečné chuť. Aj ja, ...

prazdny

Quiche - francúzsky koláč

Bravčové mäso

Je dobrý teplý, aj na studeno. Najčastejšie ho robím na obed v sobotu, ku...

prazdny

Sous vide vykŕmená kačacia pečienka - foie gras

Hlavné jedlá

Pre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe,...

prazdny

Hovädzie na koreňovej zelenine s omáčkou z červeného vína (na burgundský spôsob)

Hovädzie mäso

Keď som uvidel to hovädzie v obchode, vedel som, že ho musím mať. Nevedel...

prazdny

Chinois

Koláče

Tento recept pochádza z Francúzska. Ide o kysnutý koláč (pečivo) plnený vanilkovým krémom-Crème pâtissière. Tento...

prazdny

Croissanty

Dezerty

zdroj you tube

prazdny

Zapekané zemiaky so syrom

Bezmäsité jedlá

Tento recept mám od babičky. Je to veľmi chutné . Prajem vám dobrú chuť...

prazdny

Kuracie stehná Marengo

Kuracie mäso

Recept som si trocha prispôsobila, ten pravý pochádza od osobného kuchára cisára Napoleona. Viac na...

prazdny

Sviatočná mäsová roláda

Bravčové mäso

Táto roláda nie je klasicky rolovaná ako rolády bývajú, pripravila som ju vo forme na srnčí...

prazdny

Tarte Tatin

Torty

Tradícia hovorí, že Tarte Tatin bola prvýkrát vytvorená náhodou v hoteli Tatin v Lamotte-Beuvron, Francúzsko...

prazdny

Jahodové makrónky

Dezerty

Jahodové som jednoducho musela vyskúšať. Po dlhšej dobe talianskou metódou s cukrovým sirupom. A konečne...

prazdny

Francúzska cibuľová polievka

Bezmäsité jedlá

Cibuľu si očistíme a ostrým nožom nakrájame na krúžky. Čím budú krúžky tenšie, tým bude...

prazdny

Francúzsky tvarohový mrežovník

Koláče

Tento víkend bez maslových plniek. Upiekla som vynikajúce tvarohové rezy.

prazdny

Kuracie steaky s vínovo-cibuľovou omáčkou

Kuracie mäso

Recept z kategórie "čo chladnička dala". Pri pohľade na dostupné suroviny ma napadla takáto nejaká kombinácia...Rýchle, jednoduché a ako hovorí Gordon Ramsay "f...

prazdny

Pistáciové makrónky (talianska meringue)

Dezerty

Recept na makrónky z talianskej meringue plnené pistáciovou ganache + recept na domácu pistáciovú pastu. Tieto...

prazdny

Kačacia paštéta ako foie gras s brusnicovou redukciou

Predjedlá

Foie gras, vo preklade z francužtiny „tučná pečeň“, je ztukovatená pečeň z husí...

prazdny

Hovädzie bourguignon

Hovädzie mäso

Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...

prazdny

Kurča na provensálsky spôsob

Kuracie mäso

Tento recept mám z televízie. Kedysi dávno ho v nejakej relácii varil Vlado Muller. Je...

prazdny

Prekladané šťavnaté kuracie prsia

Bravčové mäso

Zase jeden recept z mojej zbierky pohodlného nedeľného varenia, síce kalorické jedlo, avšak hriešne dobré...

prazdny

Vianočné poleno

Dezerty

Preštudovala som veľa receptov na túto vianočnú pochúťku a urobila som ju po svojom ... z...

prazdny

Domáci demiglace

Hovädzie mäso

Stále mi vŕtalo v hlave, prečo jedlo v reštauráciách chutí tak "luxusnejšie" na rozdiel od toho...

prazdny

Francúzsky jablkový koláč po mojom

Koláče

Tento koláč je relatívne rýchlo hotový a ešte rýchlejšie zjedený. Pôvodný recept mám z internetu, ...