Diplomatické taštičky
Postup prípravy je v podstate porovnatelný s tým, ako ho používal šefkuchar slov. velvyslanectva v nemenovanom...
Zemiakový paprikáš
Slaninu nakrájame na malé kúsky, na miernom ohni ich opečieme, kým nevypustia tuk. Pridáme ...
Vnútornosti v kapustovom liste
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...
Obilninová zmes ZELENINOVKA
Toto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov....
Galantina z králíka
Králičí zadek, vepřová krkovice, vejce, králičí játra, šunka, anglická slanina, koňak, sůl, pepř.
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
Gnocchi taliansko-slovenského priateľstva
Uvařím brambory ve slupce, oloupu a ještě teplé nastrouhám, přidám mouku a sůl a vypracuji...
Quinoa sushi s lososom a špargľou
V tieto teplé dni asi nikomu veľmi nechutia horúce polievky…dobre padne dať si niečo na studeno...
Clafoutis s čučoriedkami
Clafoutis je francúzsky dezert s čerešňami, ale pokojne doň môžete dať bobuľové ovocie, ktoré vám...
Hrianky s čerstvými hubami a oštiepkom
Nájdem spriaznenú dušu, alias „Parťáka“ so spoločnými pocitmi pri „machrovaní“ v zástere a s vareškou v...
Čarovná panvica s pečeňou, šalotkou a paprikou
Veľmi rád „labužírujem“ s pečeňou pripravovanou na rôzne spôsoby, ale kuracia má, aspoň u mňa,...
Buraczki s česnekovou omáčkou
Při výběru červené řepy, dbáme na to, aby bulvy byly nepoškozené, jinak nám při...
Cavatelli so salsicciou a rukolou
Cestovinová rýchlovka, tentokrát ako základ slúži talianska salsiccia, teda neúdená biela klobása....
Bezlepkový kysnutý jablčník
Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút nakysnúť.
Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo
Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že...
Fazuľovica trochu inak
Fazuľu uvaríme v kuchte, alebo deň vopred namočenú v hrnci so soľou, príp. vegetou...
Fazuľový závin
Z múky, oleja, soli, octu a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré necháme v...
Osie hniezda s jablkovým džúsom
Pripravíme si kvások - zmiešame droždie s džúsom a 1 dcl cukru a necháme vykysnúť. Vykysnutý...
Kuracie drobky z Ábelovej
Folkloristka Grétka Ivaničová z Ábelovej nám prišla navariť v nádhernom kroji a prezradila aj, akú knihu...
Zemiaky s kyslým mliekom
Jednoduché staré jedlo, ktoré sa u nás na Šariši varilo často a chutilo....
Hrnčekové hruškové rezy s ricottou bez lepku
Vyzerajú ako obyčajné rezy na plech, ale ich chuť je priamo božská. V tomto koláčiku sa snúbia hádam všetky chute jesene....
Bezlepkové kváskové rožky
Z vody, Rolls mixu a ryžového kvásku pripravíme rozkvas, ktorý prikrytý necháme kysnúť do druhého...
Anglický vianočný puding
Dezert, ktorý vo Veľkej Británii nechýba na žiadnej vianočnej hostine. Aj keď má v názve puding, okrem tvaru s ním nemá nič spoločné....
Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...