Bazalkové guľky
Recept na toto jedlo mam uz velmi davno. Videla som ho v jednom casopise.
Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami
Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda,...
Skins - English chips
Wash carefully potatoes, peel them in very thick stripes (skins). Grate some cheese.
Kapr podle prababičky
Naši prapředkové si docela labužničili. Jejich všední recepty jsou dnes (co se týká cen použitých ingrediencí)...
Zeleninový koláč s bryndzou z bezlepkového lístkového cesta
Zásoby z letnej úrody treba vždy zužitkovať. My sme tak spravili v našom dnešnom recepte. Upiekli sme si slaný koláč s cuketkou, paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou....
Zemiaková polievka s reďkovkami
V kastróle rozohrejeme olej a na kocky nakrájané zemiaky na ňom opečieme. Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka....
Vajcia s cibuľovo-smotanovou omáčkou
Chutný a jednoduchý recept s novými zemiačikmi...
Jahodová zmrzlina
Domáca jahodová zmrzlina je lahôdka, ktorej sa máločo vyrovná. V tomto prevedení má málo kalórií, veľa vápnika a bielkovín....
Žihľavové rizoto so sušenými žĺtkami
V tomto recepte sa stretnete s talianskym výrazom pangrattato. Nejde o nič zložité, je to nahrubo pomletý vysušený chlieb alebo pečivo, ktoré sú niečím ochutené....
Talianske drobné pečivo Baci di dama s vlašskými orechmi
Mleté orechy, múku a cukor dáme do hlbšej misky. Všetko spolu premiešame lyžicou a...
Teľacie zapekané v paradajkovej omáčke
Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a oboje nasekáme. Polovicu...
Tiramisu
Elektrickým šľahačom si vymiešame žĺtky a cukor. Vznikne nám hustý, ale ľahký a nadýchaný krém....
Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou
Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...
Škandinávsky hrniec
Lahodný zapekaný eintopf inšpirovaný severskými chuťami. Recept je môj.
Plnené cukinové mištičky
Dnes som mala cukinový deň. zavárala som papriku plnenú cukinovou zmesou... tak sme si urobili na...
Givec
Toto jedlo mam velmin rada a casto ho robim hlavne v lete ala da sa jest hocikedy...
Kapor po alsasky
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Nadýchaný nákyp
Niečo chutne do prace na obed? Tento recept je na to to pravé. Rýchle a výdatne....
Bravčová podbrušinka plnená lečom s klobásou
Dnešný sviatočný deň som chcela potešiť lahodnou podbrušinkou, ktorú som teraz urobila podľa sezóny, takže...
Bezlepkové lokše s makom a so slivkovým lekvárom
Ako sa vraví - domáce sú domáce. Aj lokše. Chcete mať aj vy možnosť pripraviť si zemiakové domáce lokše a bez lepku? Máme pre vás riešenie....
Mandľové šišky
Tieto chutné mandľové šišky sú naozaj na zjedenie. Hoci ich príprava pri ukladaní mandlí vyžaduje trošku...
Bezlepkové perníčky v cukrovej poleve
Čo je lepší nápad v tomto adventnom období ako si vďaka vôni perníkového korenia privolať Vianoce?...
Rolovaný sendvič s domácou šunkou a čerstvým špenátom
Z masla, syrokrému a pretlačeného cesnaku vymiešame jemnú a hladkú penu. Pridáme štipku soli a...
Kuracia polievka s ryžou
Táto kuracia ryžová polievka je výborná na zahriatie počas chladných dní. Plná chutí a výživných prísad, je ideálnou voľbou pre zdravý a chutný obed alebo večeru....
Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé....
Dia kvietky
Nakoľko som sa pridala minulý týždeň ku skupine , , dia, , , tak niečo pre nás,...
Mazanec veľkonočný s mandarínkou
Nová chuť v starom dobrom mazanci. Súhlasím! Tradícia je tradícia, ale nič sa nestane, ...