Mandľový koláč
Mandľový koláč

Mandľovo-orechový koláčik bez múky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, dnes 16:27

Ku dnešnej kávičke taký na rýchlo koláčik bez múky.

30 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g (mleté)
50 g (mleté)
100 g rozpustené
120 g
200 g (60-85 %)
5 ks
2 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Mandľovo-orechový koláčik bez múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako vidíte na obrázku, už mám všetko pripravené. Tak najskorej som si pomlela mandle aj orechy. Ja som dávala orechy lieskové a tie som trochu na sucho opražila. Ale naozaj len trochu a treba stále miešať, keď začnú voňať treba odstaviť, trvá to asi tak 3-5 minút, nastavte si horák na slabšie. Ale kľudne si dajte ak máte doma vlašské orechy. Ďalej si nastrúhame čokoládu, to je fuška 200 g nastrúhať, ale s pomocou manžela som to zvládla. Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme do peny, pridáme 40 g cukru a štipku soli, znovu šľaháme do tuha. Potom si do žĺtkov pridáme 80 g cukru a šľaháme do peny.

    Mandľovo-orechový koláčik bez múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz prídu na rad všetky sypké suroviny čiže mandle, oriešky, čokoláda a kakao spolu dobre premiešame a pridáme k vyšľahaným žĺtkom, premiešame a pridáme rozpustené maslo. Je to trochu tuhšie ale keď pridávame bielky, je to OK. Bielky treba pridávať a zamiešavať aspoň na tri krát. Dobre premiešať.

    Mandľovo-orechový koláčik bez múky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Preložíme do formy. Priemer formy je 22 cm, kde som si dala papier na pečenie na spodok formy. A pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 40-45 minút. Vyskúšajte si špajdľou.

    Mandľovo-orechový koláčik bez múky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené a už aj odkrojené. Ozdobiť si môžete podľa seba, stačí posypať práškovým cukrom. Ja som to urobila takto, keďže mám takéto predlohy na zdobenie, tak som ich využila. No a samozrejme už aj kávička.

    Mandľovo-orechový koláčik bez múky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hodí sa aj pre ľudí čo majú bezlepkovú diétu.

    Mandľovo-orechový koláčik bez múky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

zojenka
Ďalší parádny koláčik bez múky, ktorý putuje do mojej KK. Hneď by som aspoň kúsok zjedla. Budúci týždeň vyskúšam upiecť.
sonulienka
@danila (27.10.2024 17:14)

Neviem zatiaľ som neskúšala ale pravdu - už ma to tento krát veľmi pokúšalo možno ak vyskúšam napíšem alebo opačne ak vyskúšate napíšte nám. Ale myslím si, že by sa nič nemalo stať nakoľko to cesto je dosť husté. Možno ak trochu dlhšie piecť však za pokus to stojí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia