Patri k mojim najoblubenejsim
20
porcií
porcií
60 min minút
príprava
príprava
25 min minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
100 - 180 ml vlažné |
|
3 - 4 pol. lyzice |
|
pol kocky |
|
3 - 4 pol.lyzice |
|
1 ks |
|
400 - 500 g cerstve |
|
1 balenie |
|
a muka na plech |
|
Posypka: | |
150 g |
|
80 g |
|
2-3 pol.lyzice |
|
Postup
-
1
V mise zmiesat muku,olej.
- 2
V hrnceku pripravime kvasok z drozdia,kryst.cukru a tepleho mlieka. Dobre vykysnuty kvasok pridavame k muke spolu s rozslahanym va- jickom a zvyskom krystaloveho cukru vypracujeme vlacne cesto,ktore nechame vykysnut na teplom mieste.
- 3
Ruru predhrejeme na cca 180 stupnov.Plech vymazeme bravcov.mastou,roztlacime vykysnute cesto,poukldame slivky,posypat skoricovym cukrom,navrch pripravenu posypku. Muku,smetol a krystal.cukor rozmrvit prstami,rovnomerne posypat cely kus cesta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu