Zmrzlinka - jahodová muffinka

stefan39 - fotkastefan39, 7. júna 2010
Zmrzlinka - jahodová muffinka
Foto: stefan39

Konečne máme v záhrade jahody ... :-)))

15 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
200 g
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Elektrickým šľahačom si vyšľaháme šľahačku sladkú, pridáme stužovač. Postupne pridávame kyslú smotanu jahody a cukor. Vyšľahanú zmes plníme do silikónových foriem na muffiny a vložíme do mrazničky. Po zmrazení sa dajú pekne vyklopiť. Môžeme ich ozdobiť čerstvými jahodami. Konečne je tu leto plné vitamínov.

Diskusia k receptu

mirian4
Tak to sa môj syn Marek veľmi poteší !!! Miluje akúkoľvek ovocnú zmrzilnu :-)))
jezibabka1
@stefan39 určite vyskúšam, minule som robila podľa iného receptu, ale bolo to také dobré, že sa to nedostalo ani do mrazáka a vypili sme to ako kokteil:)))) tie jahody až žiaria na fotke, mňam:)
alexdidi
jé, jé to je mňamka...ale nedá sa mi neopýtať, nie sú tam ľadové kryštáliky, keď sa nepremiešava a ide tam kyslá smotana? Stužovač do šľahačky dávam tiež, ak však idem mraziť, tak vtedy nie.
sjuz
to je pekné, určite osviežujúce. Vyskúšam:) Ja som zasa robila jahodové tiramisu cez víkend. Boli sme si nazbierat na jahodovom poli jahody, ale ledva ledva kilo na jedenie, všatky zhnité... :(
tinca
@sjuz na tržnici mi hovorili, že tento rok jahôd nebude,všetko hnije, tak musíme využiť ponuky supermarketov. Zmrzlinka vyzerá super:))
evusik
výborný nápad s mafinkovou formou, určite to vyskúšam :-)
sjuz
tinca - maju aj u nás na Miletičke, ale kg za 6 euro.... :))) tu ma stálo killo tridsať 1,50 eura.....
sjuz
ešteže mám narobený džemík z minulého roka:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia