Tvarôžkový kompót fotorecept

tinca - fotkatinca, 6. januára 2011
Tvarôžkový kompót (fotorecept)
Foto: tinca

Chuť olomouckých tvarôžkov doplnená arómou piva je navinulá, pikantná a vyvážená. Tento recept mal byť na silvestra, ale vtedy toho bolo mnoho, takže Zobraziť celý popisChuť olomouckých tvarôžkov doplnená arómou piva je navinulá, pikantná a vyvážená. Tento recept mal byť na silvestra, ale vtedy toho bolo mnoho, takže môže byť aj na Troch kráľov. Mám ho z časopisu Katka a chcela som ho vyskúšať. Trošku som si ho ale upravila.

4-5
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks
4 strúčiky
10-15 ks
1/2 ks
1-2 kl, (Dijon)
cca 300 ml,/bažant,kozel/




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Taktiež patentný pohár cca 1 L.

    Tvarôžkový kompót (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Olomoucké tvarôžky si pokrájame na kocky o veľkosti sústa. Cibuľu a cesnak olúpeme a spoločne nekrájame nadrobno. Olivy pokrájame na štvoro a chili-papričku na drobné kúsky. V miske všetky suroviny zmiešame ochutíme všetkými koreninami a horčicou. V originál recepte neboli olivy, ale mne sa tam náramne pýtali aj farebne aj chuťovo, nie sú také slané ako zelené. Taktiež som navyše pridala chilli papričku a neľutujem.

    Tvarôžkový kompót (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvarôžkovú zmes dáme do pripraveného patentného alebo šroubovacieho pohára, zalejeme pivom, dobre uzavrieme a necháme uležať cez noc v chlade. Možno však servírovať aj hneď po vvchladení. Chuť piva pomáha vyrovnať plnosť krémových syrčekov bez toho, že by bola výrazne ovplyvnená chuť tohto pokrmu.

    Tvarôžkový kompót (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a tu je pokrm zaliaty pivom, ktorý čaká na uloženie do chladničky.

    Tvarôžkový kompót (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tvarôžkový kompót servírujeme s čerstvým pečivom, s tmavým chlebom, alebo chrumkavou bagetkou. Hodí sa aj ak máme dlhšiu noc ako zvyčajne.

    Tvarôžkový kompót (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

enerrgizer
radosť pozerať, toto plánujem už dlho...určite výborné :-) vďaka za pripomenutie...
klaura
@Tinca , výborný recept ... robievam encián v oleji, toto určite vvyskúšam ...
ďakujem za inšpiráciu ... :)
alexdidi
@tinca , krásne si to pripravila...i keď to nie sú práve moje chute, zato manželove na prvom mieste, takže myslím, že mu týmto receptom urobím veľkú radosť....ďakujem za receptík....
tinca
RADA NAVYŠE, nepridajte veľa toho piva, lebo by to mohlo byť horké, má to mať takú kašovitú konzistenciu. Samozrejme je to pre tých, čo tvarôžky ľúbia, tí či nie nech prejdu na ďalšie recepty.
julica
mmm, to pripravím sestre, aby mal jej snúbenec radosť :) (z dychu)
honestka
tak tento vyskusam aj ja, priejmna zmena oproti tym, ktore su obycajne zaliate olejom. Prijemne dni v Novom roku Tinca!
zdezda
Hmmmm, toto by si dali moji synovia, ukladám, urobím hneď keď budeme opäť všetci doma :-)
tinca
@zdezda ináč krásne umelecké fotto, nejako nám opeknievaš, ale ty si vždy bola kočka:-) Nie je to, že nový imidž, nový chlap???
tizian1cat
tinca, cibulu asi nedám, ale ja sa otvorene priznávam k závislosti na syreckoch - takze tento nápad je geniálny!!!! A co, ved sú zuvacky a zubná pasta, xixixi!!!!
evanaaa
Máš pravdu, Tizian1cat, aj ja mám všetky tie " voňavé" syry rada, aj olomoucké. A veď boskávať sa stále nemusíme.....
tetuska
tvarôžky milujeme všetci doma, my ich aj vyprážame, len ten zápach je neskutočný...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia