boki Lenka

kamoska010 - bez fotkykamoska010, 18. mája 2011

tento recept mam od mami a je skvely

6
porcií

Suroviny

10 ks
1
 štipka




Postup

  1. 1

    prve si osupeme zemiaky a nechame ich cele. umyjeme ich potom ich nasrtuhame na struhadle na jablka, k tomu postruhame cibulu aj cesnak,pridame koreniny a pridame muku ale tak aby nebolo cesto ani riedke ani huste.dame zovriet vodu a ked vrie z cesta si utvarame stredne velke gulki,a dame do vriacej vody varime 20 az 25 minut.ked su uvarene vyberieme z vriacej vody a davame do misky. k tomu sa podava sote z bravcoveho mesa a upravena kysla kapusta. boki krajane ako knedku Dobru chut!!!

Diskusia k receptu

evanaaa
Kamoska010, nemajú to byť noky? Tak je to v sozname, tu píšeš že - boki, práve som sa chcela spýtať, čo to je. Myslela som, že cesto má byť hutnejšie, keď sa z neho majú robiť guľky - nerozpadnú sa vo vode ? Ale k tomu mäsu a ku kapuste to môže byť dobré, treba vyskúšať.
hubata
Ale možno ich v okolí Bardejova volajú boki. Zdá sa mi že by to mohla byť zaujímavá príloha k mäsu, čo povieš @evanaaaka ? Ja si to veru uložím do KK a vyskúšam.
kuchticka
V Cesku im hovoria CHLUPATE KNEDLIKY. Varia ich najma k bravcovemu pecenemu a kyselej kapuste, alebo k udenemu s kapustou. Vzdy trochu s tohoto cesta zostane vo vode. Ak ste setrni, nechajte vodu s tychto knedlikov na polievku. Su dobre, ale pre zaciatocnikov kucharov nie snadne uvarit spravne.
kuchticka
V Cesku im hovoria CHLUPATE KNEDLIKY. Varia ich najma k bravcovemu pecenemu a kyselej kapuste, alebo k udenemu s kapustou. Vzdy trochu s tohoto cesta zostane vo vode. Ak ste setrni, nechajte vodu s tychto knedlikov na polievku. Su dobre, ale pre zaciatocnikov kucharov nie snadne uvarit spravne.
evanaaa
No, dobre, Hubatinka, vyskúšame, nie? Mne to trochu pripomína cesto na halušky ( bryndzové), tak to bude dobré, ako som už spomínala.