Dobrá,osviežujúca keď použijeme kyslejšie jablká a chuťovo výrazný džem.Ak prídu vnúčatá tak rum ostane v hanbe.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
V miske rozmiešame studené mlieko s vajcami,polovicou cukru,s rumom/ nemusí byť/,postrúhanou citrónovou kôrou a s trochou škorice.Očistené jablká nakrájame na tenké plátky,polejeme ich citrónovou šťavou,premiešame s druhou polovicou cukru,hrozienkami,orechmi a s trochou škorice.Kto má škoricu rád tak viac.
- 2
Plátky sendviča trochu opečieme na rozohriatom masle a následne ich máčame v ochutenom mlieku.Namočené sendviče ukladáme na dno zapekacej misy /pekáča/,ktorú sme pomastili maslom a posypali strúhankou.
- 3
Na sendvič dáme jablčnú zmes,potrieme džemom,ja dávam ríbezľový alebo višňový je to svieže.A pokračujem kým neminiem materiál.Dokončíme sendvičom.Polejeme zvyšným mliekom,ak nezostane tak si dorobím.Pečieme vo vyhriatej rúre tak asi hodinku.Po upečení pred krájaním na porcie posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu