Zemiaky v syrovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 29. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 ks
40 g
30 g
1 l
100 g




Postup

  1. 1

    Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a pridáme postrúhaný syr. Odstavíme.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich, nakrájame na plátky a premiešame s uvarenými vajcami pokrájanými na kocky. Dáme na misu a polejeme omáčkou.

  3. 3

    Povrch ozdobíme petržlenovou vňaťou prípadne kolieskami rajčín. Podávame s hlávkovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia