Foto: miqiqiqa
dúfam, že ju budem piecť aj na 19.narodeniny :)
príprava
Postup
-
1
Upečieme si korpus. Cesto vylejeme do formy s papierom na pečenie. Upečte si taký, na ktorý ste zvyknutý. Je to jedno len aby nebol nízky a ani privysoký :)
- 2
Uvaríme si puding z mlieka, zlatého klasu a cukru. Vychladnuté zmiešame s maslom a palmarínom.
- 3
Formu s korpusom dookola olemujeme papierom na pečenie a obyčajným kancelárskym papierom aby bol krém rovnomerne po bokoch natretý a aby aj želatína ktorú na krém nalejeme bola pekne zarovnaná. Na vychladnutý korpus natrieme rovnomerne krém. Na krém poukladáme ovocie podľa vlastnej fantázie.
- 4
Kompótové jahôdky a mandarínky spolu odcedíme. Šťavy má byť pól litra. Ak nie je dolejeme ju vodou. Polovicu šťavy vylejeme do hrnca a do druhej polovici vysypeme želatínu a cukor podľa chuti. Necháme ju v šťave cca 5 minút napučať. Dame ju do hrnca zohriať. Nesmie vrieť aby nemala hrúdky. Z počiatku bude veľmi tekutá tak sa nezlaknite. Celú želatínu pomaly vlejeme na korpus s krémom a ovocím. Lejeme pomaly aby sa nepopresúvalo ovocie.
- 5
Tortu vložíme do chladničky až kým nestuhne :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu