Miškina torta

miqiqiqa - fotkamiqiqiqa, 12. decembra 2011
Miškina torta
Foto: miqiqiqa

dúfam, že ju budem piecť aj na 19.narodeniny :)

60 minút
príprava

Suroviny

130 g
3 ks
100 g
pól balíčka
PLNKA:
250 ml
1 ks
90 g
150 g
50 g
ŽELATINA:
1 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Upečieme si korpus. Cesto vylejeme do formy s papierom na pečenie. Upečte si taký, na ktorý ste zvyknutý. Je to jedno len aby nebol nízky a ani privysoký :)

  2. 2

    Uvaríme si puding z mlieka, zlatého klasu a cukru. Vychladnuté zmiešame s maslom a palmarínom.

  3. 3

    Formu s korpusom dookola olemujeme papierom na pečenie a obyčajným kancelárskym papierom aby bol krém rovnomerne po bokoch natretý a aby aj želatína ktorú na krém nalejeme bola pekne zarovnaná. Na vychladnutý korpus natrieme rovnomerne krém. Na krém poukladáme ovocie podľa vlastnej fantázie.

  4. 4

    Kompótové jahôdky a mandarínky spolu odcedíme. Šťavy má byť pól litra. Ak nie je dolejeme ju vodou. Polovicu šťavy vylejeme do hrnca a do druhej polovici vysypeme želatínu a cukor podľa chuti. Necháme ju v šťave cca 5 minút napučať. Dame ju do hrnca zohriať. Nesmie vrieť aby nemala hrúdky. Z počiatku bude veľmi tekutá tak sa nezlaknite. Celú želatínu pomaly vlejeme na korpus s krémom a ovocím. Lejeme pomaly aby sa nepopresúvalo ovocie.

  5. 5

    Tortu vložíme do chladničky až kým nestuhne :)

Diskusia k receptu

miskam
Presne taketo lahke a osviezujuce ovocne torty su aj v nasej rodine to prave orechove:) a tato je fakt peknucka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia