Kokosové rezy

barborqua - fotkabarborqua, 29. júla 2011

Tento recept som si doniesla z Česka bol velmi dobrý a tak som sa nehanbila a vypýtala som si ho pripravujem ho dosť často Zobraziť celý popisTento recept som si doniesla z Česka bol velmi dobrý a tak som sa nehanbila a vypýtala som si ho pripravujem ho dosť často pri príležitosti narodenín,atď.

12
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

4
4 lyžice
1
4 lyžice
4 lyžice
1 lyžička
5 lyžíc
Krém :
300 ml
2 lyžice
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Za stáleho miešania pridávame postupne po jednom žľtky,vodu,múku premiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame kokos. Cesto pečieme na väčšiom plechu vyloženom mastným papierom.

  2. 2

    Krém: Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť .Potom do nej zapracujeme maslo s cukrom vymiešané do penista a urobíme hladký krém.

  3. 3

    Z upečeného plátu stiahneme papier,okraje dorovna odrežeme a cesto rozkrojíme na tri pásy. Natrieme ich krémom,uložíme na seba a celé posypeme kokosom.

  4. 4

    Nakrájame na obdĺžniky a je to hotové. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

malusa
Robievam podobne rezy,na cesto davam pikantny dzem.
marienka44
@Barborqua , ked je na krem pouzitych 300 ml mlieka, tak treba 3 PL hrubej muky a nie 2. Potom je besamel husty ako ma byt. Teda na 100 ml mlieka davam 1 PL hrubej muky. Neboj sa, ze bude besamel hrudkovity, ked je muka hruba. Ten krem /vola sa zakladny/ takto pripraveny je pevnejsi a neredne. Inac ostatne je OK a ukladam do KK. :-)
hubata
Ukladám lebo kokosových mám pomenej a tento bude určite dobručký.
douglas
Si š i k u l k a ! Krém sa mi veľmi páči, pretože okrem SK neviem nikde inde kúpit Zlatý Klas (a zrejme hl. múka tu "nahrádza"ZK), BB Puding a tresku. Aspoň o tom neviem...
barborqua
ano nuz ale to vsetko robim sama bet pomoci kohokolvek pretoze sa hnevam rozculujem a kricim ak mi chce niekto pomoc a takto sa vlastne ucim a dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia