Glazúrované jablká plnené pečienkami
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 24. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
7 ks, väčšie |
|
200 g |
|
2 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
50 g |
|
1 PL |
|
na dochutenie |
|
2 ks, menšia |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
4 cl |
|
4 cl |
|
Postup
-
1
Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme do nádoby a pridáme maslo, hnedý cukor a citrónovú šťavu. Na silnom ohni orestujeme, potom oheň stíšime a restujeme, až kým sa jabĺčko takmer nerozvarí. Potom ponorným mixérom vymiešame na hladké pyré.
- 2
Očistenú a na drobné kocky nakrájanú šalotku prudko orestujeme, pridáme na menšie kúsky nakrájanú kuraciu pečeň a krátko osmažíme. Potom pridáme koreniny a podlejeme vínom. Krátko spolu povaríme a nakoniec dochutíme soľou.
- 3
Zvyšné 4 jablká ošúpeme, rozpolíme a odrežeme konce, aby stabilne stáli. Opatrne vydlabeme vnútro. Položíme na papier na pečenie rozpolenou časťou dolu, potrieme medom a pri teplote 160 oC pečieme 10 až 15 minút. Počas pečenia ešte niekoľkokrát potierame medom.
- 4
Na záver upečené vydlabané jablká položíme na tanier, dnu vložíme kuraciu pečeň, zakryjeme odrezanou vrchnou časťou jablka a okolo jablka polejeme jablkovým pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu