Chalupárske kurča

peter64 - fotkapeter64, 16. decembra 2009

Suroviny

1400-1900 g
50 g
1 dl
3 PL
3 PL
1 PL
1 čl
1 čl
1 čl
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marináda: Do oleja pridáme kečup,rozšľaháme,pridáme ostatné prísady a všetko dobre premiešame

  2. 2

    Kurča rozporciujeme na štvrťky,potrieme marinádou a necháme v chlade 12-24 hodín odležať. V pekáči rozpustíme tuk, vložíme kurča s marinádou,podlejeme vodou,prikryjeme a v mierne vyhriatej rúre pečieme za občasného podlievania šťavou a dolievaním vody. dopečeme odokryté.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

vrchar
Zdá sa to fajn až dlhú dobu marinovania-odležania.Na chalupe často na to neni toľko času.
giovany
veď do marinády to daj ešte doma a na chalupu to donesieš v doze
concord
Nič nové pod slnkom, len pánko sa chcel zviditeľniť na Vareche a dal tomu názov chalupárske kurča. Aby bol zaujímavý tak toto jedlo pomenoval chalupárskym kurčaťom. Skôr ako to dal na Varechu tak to odpísal z nečjakého receptu a dal tomu honosný názov chalupárske kurča. A vôbec prečo chalupárske? Ja by som to nazval pečené kura bula z východu.
stacy77777
myslím,že jedlu ako takému vôbec nič nechýba...@concord , pozor na výrazy...takých ako ty,tu už bolo...ale vôbec nič nepredviedli...tak nás teda zaujmi dajakým receptom