Opekance – pupáky – bobaľky s jablkovým pyré
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 29. decembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Kvások: | |
21 g |
|
100 ml vlažné |
|
1 PL |
|
Jablkové pyré: | |
4 ks |
|
0,5 l |
|
100 g |
|
kúsok |
|
|
|
Karamelizované slivky: | |
2 ks čerstvé |
|
20 g |
|
20 ml |
|
Na zohrievanie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Najskôr vyrobíme kvások. Droždie rozdrvíme, zmiešame s cukrom a mliekom. Necháme 10 minút vykvasiť na teplom mieste. Kvások pridáme do misky s múkou, cukrom a so soľou, pridávame vlažné mlieko. Vymiešame tuhšie cesto. Prikryjeme a necháme kvasiť na teplom mieste asi 20 minút.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a vyvaľkáme valček, ktorý nakrájame na rovnaké buchtičky. Vytvarujeme guľky. Guľky poukladáme na vymastený plech a pečieme pri teplote 200 °C 8 minút. Vychladené buchtičky zohrievame na masle a pridáme pyré.
- 3
Jablkové pyré: Cukor roztopíme na karamel. Jablká ošúpeme a zbavíme jadierok. Nakrájame na kocky. Do karamelu pridáme jablká, škoricu a badián. Zalejeme jablkovým džúsom. Varíme, pokiaľ sa jablká úplne nerozvaria. Vyberieme badián a škoricu a ponorným mixérom rozmixujeme.
- 4
Slivky: Z cukru spravíme karamel, odstavíme z ohňa, pridáme karpatské brandy a slivky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu