Vyprážané pirohy s hríbovou plnkou

Marián Osrman
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 15. decembra 2015
Vyprážané pirohy s hríbovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
80 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
800 g
400 g
300 g
4 ks
30 g
50 g (na vaľkanie)
Plnka:
400 g
100 ml
100 g
10 g
3 g
10 g
Dip:
400 g
5 g
2 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupe domäkka, ošúpeme, po vychladnutí postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, krupicu, vajcia, soľ. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na 2 – 3 mm a povykrajujeme kruhy s priemerom 6 cm.

  2. 2

    Plnka: Na oleji urestujeme cibuľu nakrájanú na malé kocky, pridáme nakrájané hríby a spolu urestujeme. Pridáme soľ, korenie a nakrájaný rozmarín. Restované hríby necháme vychladnúť, aby sme nimi mohli plniť pripravené nakrájané cesto.

  3. 3

    Vykrojené cesto naplníme pripravenou hríbovou plnkou, poprekladáme napoly a vidličkou pozatvárame okraje pirohov, aby počas vysmážania plnka nevytekala. Pripravené pirohy vysmážame na rozpálenom oleji dozlatista.

  4. 4

    Dip: Kyslú smotanu rozmiešame s nakrájanou pažítkou a podľa potreby osolíme a okoreníme. Takto pripravený dip podávame k pirohom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: