Vyprážané pirohy s hríbovou plnkou
šéfkuchár reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, 15. decembra 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 800 g |
|
| 400 g |
|
| 300 g |
|
| 4 ks |
|
| 30 g |
|
| 50 g (na vaľkanie) |
|
| Plnka: | |
| 400 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
| 10 g |
|
| 3 g |
|
| 10 g |
|
| Dip: | |
| 400 g |
|
| 5 g |
|
| 2 g |
|
| 10 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupe domäkka, ošúpeme, po vychladnutí postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, krupicu, vajcia, soľ. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na 2 – 3 mm a povykrajujeme kruhy s priemerom 6 cm.
- 2
Plnka: Na oleji urestujeme cibuľu nakrájanú na malé kocky, pridáme nakrájané hríby a spolu urestujeme. Pridáme soľ, korenie a nakrájaný rozmarín. Restované hríby necháme vychladnúť, aby sme nimi mohli plniť pripravené nakrájané cesto.
- 3
Vykrojené cesto naplníme pripravenou hríbovou plnkou, poprekladáme napoly a vidličkou pozatvárame okraje pirohov, aby počas vysmážania plnka nevytekala. Pripravené pirohy vysmážame na rozpálenom oleji dozlatista.
- 4
Dip: Kyslú smotanu rozmiešame s nakrájanou pažítkou a podľa potreby osolíme a okoreníme. Takto pripravený dip podávame k pirohom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu