Biele kocky

kucharka100 - fotkakucharka100, 23. apríla 2011

Tento recept pochádza od kuchárok, ktoré piekli u nás na svadbu mojej sestry. Je výborný nielen chuťovo, ale aj dobre vyzerá medzi zákuskami. Priam Zobraziť celý popisTento recept pochádza od kuchárok, ktoré piekli u nás na svadbu mojej sestry. Je výborný nielen chuťovo, ale aj dobre vyzerá medzi zákuskami. Priam láka k zahryznutiu. Jednoducho mňam.

60 minút
príprava
20 minút
na 230 °C

Suroviny

zo 6 vajec jeden
Biela hmota:
20 Dg
20 Dg
25 Dg




Postup

  1. 1

    Upečieme si piškótový korpus s mletými orechami. Keď vychladne potrieme ho lekvárom. Medzitým sme si pripravili bielu hmotu zo surovín, ktoré spolu zmiesime a natenko vyvaľkáme. Prilepíme pomocou váľka na lekvár. Hotový koláčik pokrájame na menšie kocky a tie namočíme špičkou do polovice do čokolády. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

sovka62
Korpus robím čokoládový bez orechov a namiesto lekváru naň natriem orechy udusené v mlieku s cukrom a trochou rumu. Na to dávam polevu. Skús raz takto, určite vám budú chutiť a ja zas niekedy skúsim podľa teba.
wevewe
noooo a ja by som skusila taku kombinaciu - lekvar a orechovu plnku naraz ;-)
vierik
Vyskúšam niekedy jednoduché je niekedy najlepšie,ale tiež aj aj,@wevewe ja asi tak isto,skoro všade by som ho dala.
3sandra3
toto teda nepoznám, ale vyskúšam, dúfam, že mi to vyjde




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia