Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...
Roláda z prepelice, plnená hubovou plnkou so zemiakovou kašou a redukciou z červeného vína
Prepelica je mäso ťažké na prípravu z dôvodu časovania, ale keď sa podarí, výsledok stojí...
Pohankové rohlíčky
Vše zpracujeme na hladké těsto, není třeba přidávat mouku na propracování. Těsto necháme 2 hodiny...
Francúzske zemiaky
Bežné jedlo zo zemiakov na všedný deň, ale aj na celý víkend. Uvarím v sobotu...
Nakladané Pareničky
Vždy mi chutil nakladaný Hermelín, tak som si to prispôsobil na slovenské chute
Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....
Špagety s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou
Nakrájame cibuľu a kuracie mäsko na maličké kúsky. Vopred si dáme uvariť brokolicu, keď bude...
Víkendový hambáč
náš záhradný hambáč na počkanie , máme to radi tak som sa rozhodla že sa podelím...
Fazuľový šalát s ovčím syrom
Fazule, na koctky nakrájaný syr, na koliečka nakrájenú cibuľu a na kocky nakrájanú uhorku zmiešame
Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....
Pomarančové kvietky
Na dosku dáme múku, kypriaci prášok, práškový cukor, vanilínový cukor, soľ, citrónovú...
Varené vajcia s jemnou omáčkou
Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...
Cukina so závojom
Mleté mäso opražíme na cibuli, pridáme varenú ryžu, kečup, vajce, soľ, mleté...
Zemiakový chlebík so slnečnicou
Keďže cena chleba a pečiva stále rastie aj tu v Čechách a jediný chlebík, ktorý nám...
Kuracia prsná rolka na stredomorský štýl
Roky pribúdajú a kilá tiež, leto je za dverami a tak sa mení štýl kuchyne aj...
Teľacie na mede a citrusoch
Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...
Likérový chlebíček
Pomaranč dobre umyjeme v teplej vode a poutierame. Z jednej polovice vylisujeme šťavu, z celého...
Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...
Koláč s klobásou
Je to netradičný koláč. Vhodní pre návštevy. Obsahuje klobásu a cibuľu. A je mierne...
Klasické rožky
Viem, že rožkov je tu už veľa receptov, ja si sem do svojej kuchárskej knihy prikladám môj overený :) Rožky sú veľmi chutné a pomerne rýchlo hotové....
Fazuľa so zeleninou a klobáskami
Fazuľa prepláchneme v studenej vode, zalejeme väčším množstvom vody a necháme najlepšie cez noc napučať...
Tvarohovo-pomarančové koláčiky
Tieto koláčiky si určite zopakujem aj na sviatky, sú výborné.
Paprikové zemiaky ako príloha
Jednoduchá príloha, ktorú sme už ako deti milovali. Bolo to niečo iné ako "obyčajné" zemiaky....
Kapor na šampiňónoch
Väčšieho kapra po zbavení vnútorností naporciujeme na väčšie kusy a tie vložíme do kastróla so sladkým mliekom, ...
Kačacie prsia s kapustovými pirohmi
Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...
Krevety na zelenine s penne
Prvýkrát sme pripravovali morské plody a prvýkrát som ich jedla.
Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...