Foto: helca103
Jeden z receptov ktorý vznikol náhodou keď som ,,likvidovala" zvyšky v chladničke a špajzi. Nevážila som suroviny, takže to napíšem od oka pre kuchárky, Zobraziť celý popisJeden z receptov ktorý vznikol náhodou keď som ,,likvidovala" zvyšky v chladničke a špajzi. Nevážila som suroviny, takže to napíšem od oka pre kuchárky, ktoré potrebujú aspoň približne množstvo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu prepláchnem viackrát vo vode a nechám odkvapkať. Očistím a pokrájam si mrkvu a cibuľu. Na panvicu s olejom dám cibuľu a mrkvu,popražím asi minútku a
-
2
pridám zelenú strukovú fazuľku, premiešam a
-
3
pridám bujón, korenie, bazalku /bazalku pridávam do jedál na konci varenia ale do rizota dávam spolu s ryžou/.
-
4
Pridám ryžu, lyžičku kurkumy, vegetu a premiešam. Každý si pridá koreniny podľa vlastnej chuti.
-
5
Zalejem horúcou vodou tak, aby bolo všetko zaliate a ešte raz premiešam.
-
6
Zakryjem a dusím na miernom plameni 15-20 minút, podľa toho akú ryžu použijem.
-
7
Ochutnám po 15 minútach ak je uvarené odstavím z platne a nechám zakryté ešte 5-10 minút.Rizoto je vláčne, šťavnaté a vôbec nie je vysušené.
-
8
Kto má rád nastrúha si aj syr.
Diskusia k receptu