Foto: leushkka
Karfiol nemusí byť len vyprážaný.
5 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
polovica ČL |
|
polovica ČL |
|
1 - 2 cm |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL (pálivá papriková pasta) |
|
|
|
|
Postup
-
1
V mažiari utĺcť pol č.l. rímskej rasce, koriandra, ďumbiera, čerstvej chilli, šalotky, 2 strúčiky cesnaku na pastu. V panvici na oleji túto masu opečieme, pridáme harrisa pastu a jemne predvarený karfiol rozobratý na ružičky. Spojíme s koreninami a zalejeme drvenými paradajkami. Jedlo podusíme do mäkka a ku koncu prisypeme 2PL kokosu, osolíme. Podávame s basmati ryžou.
Diskusia k receptu