Foto: svedka
Typicky svedsky safranovy kolacik,ktory sa jedava iba 13.decembra na Luciu (potajme sa vyjeda stale) :)
porcií
na 250 °C
Suroviny
100 g |
|
5 dcl (37stupňov) |
|
1 kocka |
|
250 g (smotana kyslá) |
|
1 g |
|
1,5 dcl |
|
stipka |
|
1,6 l |
|
na potretie |
|
80 ks na očká |
|
Postup
-
1
V prvom rade-1dcl muky sa rovna 60g muky-ak by robilo niekomu problem :) Maslo si roztopime a zmiesame s teplym mliekom,tvarohom,drozdim a vsetkym ostatnym.Necakame najprv na nakysnutie drozdia.Az ked riadne zmiesame vsetky ingrediencie,cesto prikryjeme utierkou a nechame odstat 40 minut.
- 2
Po vykysnuti si cesto rozdelime na 4 casti.Prvu cast si usulame tak,aby nam vyslo nakrajane na 10 casti.Kazdu jednotlivu cast este raz usulame asi na hrubku tensieho parku :) , ,,zrolujeme,, ako vidite na obrazku-na jednej a potom na druhej strane.Takto postupujeme so vsetkymi castami,cize nam vide 40 kuskov.Do stredov ociek vlozime susene hrozienka.
- 3
Poukladame ich na plech vystlanym papierom na pecenie a opat,prikryjeme utierkou a nechame opat odpocivat 40 minut.Po uplynuti casu ich potrieme celym vyslahanym vajickom.Pecieme vo vyhriatej rure 8-10 minut pri teplote 250 stupnov.
- 4
Ak sa Vam nechcu tvarovat original Lussekatter,mozte ich jednoducho upect ako buchty.Potom treba piect 20 minut pri teploe 225 supnov.Dobru chut :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chcem sa opýtať tej múky je 1 liter a 6 dcl? Ďakujem.
@tatranocka vzdy uz len v masle horucom a super :)