Medové madeleinky fotorecept

amelie - fotkaamelie, 11. decembra 2011
Medové madeleinky (fotorecept)
Foto: amelie

Recept som našla na francúzskom internete a zaujal ma celkom nový postup, pravdu povediac som veľmi neverila, že tie madlenky určite budú mať brušká... Zobraziť celý popisRecept som našla na francúzskom internete a zaujal ma celkom nový postup, pravdu povediac som veľmi neverila, že tie madlenky určite budú mať brušká... Nedalo mi nevyskúšať. Majú brušká! A veľmi pekné.

15-20 minút
príprava
5-10 minút
na 170 °C

Suroviny

125 g (Hera)
130 g
150 g
3 ks
1 pl (plná)
1 čl
1/2 vrecúška
1/4 čl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny: med by mal byť hustejší, samozrejme, je lepšie použiť kôru z čerstvého citróna, no keďže som piekla v noci, biocitrón som síce mala, ale kôra už bola suchá, tak som ho použila iba na fotku a citrónovú kôru som dala z vrecúška.

    Medové madeleinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nielen ingrediencie, ale aj postup je mimoriadne jednoduchý: nemusí sa robiť guľa cesta ani chladiť. Jednoducho sa v mise vymiešajú vajíčka s cukrom a medom do penista.

    Medové madeleinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Napravo je v mištičke maslo, ktoré som medzitým roztopila v mikrovlnke. Pridala som ho spolu s múkou, citrónovou kôrou, práškom do pečiva a soľou k pripravenej pene a dobre premiešala.

    Medové madeleinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cestíčkom - pracovať treba rýchlo, aby nezhustlo - som do polovice naplnila priehlbinky v silikónových formách. Mimochodom, pečiem v nich aj medvedie labky, nič sa nespáli, sú výborné, akurát sú od častého používania opálené a nedokážem ich poriadne umyť ani ručne, ani v umývačke riadu, nemá niekto z vás dobrú radu?

    Medové madeleinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplnené formy som dala okamžite do rúry predhriatej na 170°C (teplovzdušná) a presne o osem minút som vyberala bruškaté madeleinky.

    Medové madeleinky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hneď som ich vyklopila z foriem na podnos, z uvedenej dávky mi vyšlo 33 kusov. Môžete si ich posypať cukrom, ale mne sa vidia sladké tak akurát.

    Medové madeleinky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

alexdidi
Perfektné a rýchle,vyskúšam túto novú verziu,vyzerajú krásne....
sany11
vyzeraju nadherne.urcite vyskusam a dakujem za recept
betka11
@Ameli dala by sa táto dobrotka piecť vo forme na mafiny? sú také lákave ďakujem
amelie
Betka, v mafinových formách som neskúšala, neviem, či by v nich madlenkám narástli brušká. Ale prinajhoršom získaš medové mafiny:-), aj tie by mali byť jedlé. Kým som nemala silikónové formy, robila som madlenky vo formičkách na medvedie labky.
betka11
@ameli ďakujem mám na dlapky formičky tak po sviatkoch by som skúsila pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia