Foto: senoritka
Lahodný citrónový osviežujúci zákusok :-)
Suroviny
5; ak sú vačšie stačia 4 |
|
5 PL |
|
štipka |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
pol deci |
|
1/2 bal. |
|
3 ks |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
Malá plechovka |
|
Malá plechovka |
|
1 bal. |
|
Cca 50 g |
|
Postup
-
1
Upečieme si piškótu. Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky + štipka soli - vyšľaháme do peny. Žĺtka + kryštal. cukor - vyšľaháme, pridáme múku, kakao, olej,kypr. prášok a trochu postrúhanej kory z citróna. Nakoniec pridáme bielky. Vylejeme na plech vystlaný s papierom na peč. alebo ho vymastíme a poprášime múkou. Komu ako lepšie :)) Pečieme pri 180 stupňoch, 15 - 20 min. TIP: ak sa vám nechce piecť cesto, možte ho jednoducho nahradiť Bebe keksami, stačí kúpiť o jeden balík viac.
- 2
Ideme si uvariť puding z citrónovej šťavy. Takže vytlačíme šťavu z citrónov. Pridáme vodu. Množstvo vody pridajte toľko, aby ste mali dosť na uvarenie pudingu ani nie veľa ani málo. Aby pekne zhustol. Vo zvyšku vody rozmiešajte puding. Po uvarení necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame mascarpone s práškovým cukrom a keď puding vychladne vymiešame ho s mascarpone. Ochutnať, duchutiť.
- 3
Jahody a ananás z konzervy si nakrájame na čo najmenšie kúsky. Na korpus natrieme trochu krému, na to poukladáme ovocie a 1/2 krému. Na krém naukladáme bebe keksy a na vrch zvyšok krému a zvyšné ovocie. Nakoniec postruhajte horkú čokoládu a nechajte stuhnúť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu