Jablkovo-marhuľová štrúdľa

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 23. februára 2014
Jablkovo-marhuľová štrúdľa
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
800 g
150 g
100 g
40 ml
1 ks
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Jablká očistíme, zbavíme jadierok, prepolíme a nakrájame na jemné plátky. Hrozienka namočíme do rumu zmiešaného s vodou, necháme napučať a vsypeme do jabĺk. Posypeme cukrom a dobre premiešame.

  2. 2

    Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 1 mm, kraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a naplníme pripravenou zmesou. Začneme točiť do tvaru štrúdle a pred posledným otočením zahneme konce smerom dovnútra, aby zostali zahnuté zo spodnej strany.

  3. 3

    Vrch štrúdle potrieme žĺtkom, preložíme na plech s papierom na pečenie. Vrch popicháme vidličkou, aby unikol vzduch a štrúdľa nepopraskala. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C približne na 25 – 30 minút.

Diskusia k receptu

elena
Aj ja som to zistila, ale skúsená kuchárka si poradí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia