Jablkovo-marhuľová štrúdľa
Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 23. februára 2014
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 23. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká očistíme, zbavíme jadierok, prepolíme a nakrájame na jemné plátky. Hrozienka namočíme do rumu zmiešaného s vodou, necháme napučať a vsypeme do jabĺk. Posypeme cukrom a dobre premiešame.
- 2
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 1 mm, kraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a naplníme pripravenou zmesou. Začneme točiť do tvaru štrúdle a pred posledným otočením zahneme konce smerom dovnútra, aby zostali zahnuté zo spodnej strany.
- 3
Vrch štrúdle potrieme žĺtkom, preložíme na plech s papierom na pečenie. Vrch popicháme vidličkou, aby unikol vzduch a štrúdľa nepopraskala. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C približne na 25 – 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu