Zapekané vrtuľky

breehodge - fotkabreehodge, 19. augusta 2010

Milujem cestoviny asi najviac zo všetkého a toto je môj obľúbený, veľmi chutný a šťavnatý recept. Vyskúšajte - je to skvelá večera alebo aj Zobraziť celý popisMilujem cestoviny asi najviac zo všetkého a toto je môj obľúbený, veľmi chutný a šťavnatý recept. Vyskúšajte - je to skvelá večera alebo aj obed

10
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

400 g
2
400 g
6-7
400 g
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Uvaríme vrtuľky v osolenej vode, scedíme, necháme odkvapkať. Do vymastenej väčšej zapekacej nádoby (alebo pekáča) uložíme vrstvu umytého, pokrájaného póru, osolíme, okoreníme, posypeme pokrájanými paradajkami, na kocky pokrájanou šunkou a pokvapkáme kečupom. Nakoniec nasypeme na to uvarené cestoviny, posypeme postrúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapekáme dozlatista. Okrem čierneho korenia a soli môžeme ochutiť pór aj vegetou, mletou rascou alebo iným korením podľa chuti.

Diskusia k receptu

helca103
niečo podobné robím už dávno aj ja a môžem potvriť že sú naozaj super...a hlavne rýchla včera
evusik
zapekané cestoviny - to sú nekonečné variácie, dajú sa robiť na 100+1 spôsobov (a viac) vždy keď ich robím sú iné - podľa toho čo mám v chladničke, možno práve preto ich máme tak radi. Aj tie tvoje vypadajú výborne :-)
danila
s pórom som ešte zapekané cestoviny nerobila, ale pór mám rada,ďakujem za tip, určite vyskúšam
celka
Těstoviny, pórek, kečup a sýr to je moje oblíbená kombinace a proti šunce taky nic nemám. Dokonce jsem zjistila, že mi těstoviny dělají dobře
na moje zažívací problémy. Vždy se jich zbavím, když si nasadím těstovinovou dietu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia