Foto: bogar
chcela som si vylepšiť bábovku tak skúšam čo ma napadne :)
príprava
na 250-200 °C
Postup
-
1
pripravené surovinky a hlavne môj nový pomocník v kuchyni robot ktorý som dostala predčasne ako darček pod stromček :) od mojej milovanej maminy :) tak trošku sa chválim :)
-
2
oddelím si bielka ..... od žĺtkov ....
-
3
ku žĺtkom pridám cukor citrónovú kôru soľ a vanilkový cukor....
-
4
kým mieša môj kamoško tak si vyšľahám bielky na tuhú penu .....
-
5
začala som pridávať múku s kypriacim práškom ....... a sneh.... striedavo ....
-
6
kým som striedavo pridávala múku a sneh dala som si rozpustiť maslo .... ale nesmie byť horúce preto ho necháme vychladnúť ......
-
7
a šup ku kamoškovi sneh...... :)
-
8
na záver som pridala šľahačku a potom už len ručne vmiešala maslo.....
-
9
naliala som do formy vymastenej maslom a vysypanej strúhankou ... trochu masy som si nechala a vmiešala som do nej kakao .. a opäť všetko vliala do formy ... :)
-
10
pridala som čokoládu a goji ktoré boli namáčané 10 min . Aby nepadli na spodok jemne som ich obalila v strúhanke :) .... a šup do rúry ....
-
11
všetci máme iné rúry tak záleží na vás ako dlho necháte bábovku v rúre .... minimálne však pol hod .... pocukrujete alebo si urobíte polevu a dobrú chuť..... :)
Diskusia k receptu