Foto: palokuchki
Recept na tieto buchticky som nasla na internete. Zaujal ma, lebo do buchticiek ide nastruhana surova mrkva.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
280 g |
|
180 g |
|
60 g / kukuričný škrob |
|
2 1/2 KL |
|
1 PL alebo med |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 salky |
|
250 ml teplá |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Surovu mrkvu som si postruhala na struhadle s mensimi otvormi. Cerstvy tymian som si posekala na drobno. Vsetky odmerane suroviny som dala do misky a mixerom som si vymiesila vlacne cesto.
-
2
Vykysnute cesto som rozdelila na 12 bochnikov. Kazdy bochnik som premiesila a ulozila som ho do vymastenej mufinovej formy.
-
3
Ked boli buchticky znovu vykysnute potrela som ich rozslahanym bielkom a posypala som ich slnecnicovymi jadierkami.
-
4
Buchticky som piekla vo vyhriatej rure 180C 25 minut.
-
5
Upecene buchticky som vybrala na mriezku a nechala vychladnut. Buchticky su chutne same, alebo ako priloha k polievkam, alebo sa mozu naplnit oblubenymi pomazankami.
Diskusia k receptu