Tagliatelle s mäsovými guľkami a cukinou
Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 9. septembra 2013
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 9. septembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát, preložíme a nakrájame tagliatelle. Varíme ich v osolenej vode zhruba minútu.
- 2
Mäso ochutíme soľou, korením, nasekanou mätou, parmezánom a rukou z neho formujeme malé guľôčky, ktoré pečieme v rúre na 160 °C dozlata.
- 3
Do panvice nalejeme šľahačku, necháme prevrieť, ochutíme soľou a korením, pridáme upečené guľôčky a odparíme. Vložíme uvarené cestoviny a pred koncom zľahka vmiešame na kocky nakrájanú, mierne podusenú cukinu. Podávame jemne posypané parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu