
Zimná minestrone s opečenými chlebovými hranolčekmi
Veľmi chutná, zimná polievka. Kto chce urobiť bez mäsa, môže namiesto mäsa pridať orestované...

Kapustové mäso alebo mäso s kapustou
Jednoduchý recept pre milovníkov kapusty a zdravej výživy.

Bažant s dusenými gaštanmi
Bažantie prsia upravíme na porcie, pokvapkáme olejom a poprekladáme celými vetvičkami byliniek. Zakryjeme potravinárskou fóliou...

Hubové palacinky plnené špenátom
Recept ma upútal na stránke o varení. Páčila sa mi fotografia od @D. Machalovej, ...

Kokosové rožteky
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Vymiešame ho metličkou, pridáme vajíčka a opäť vymiešame.

Želé koktail
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...

Voňavý chlebík
deti sa tešia do školy s chutnou desiatou... recept mi padol do oka pri listovaní staršieho vydania...

Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou
Cviklu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na tanieri prekladáme...

Palacinky z varených zemiakov
Z pripravených surovín si urobíme cesto ako na klasické palacinky a aj tak ich upečieme...

Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie
inšpirácia Tasty ;-) Niečo rýchle na cheat day :D

Cuketovo-špenátový prívarok s opečenými šampiňónmi
Na oleji si opražíme nakrájaný pór.

Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...

Teľací závitok na rezancoch a zelenine
Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu,...

Bezlepkové odpaľované koláčiky éclairs s maslovým krémom
Máte radi bezlepkové odpaľované koláčiky? Čo by ste povedali na také venčeky, veterníky alebo fajnové francúzske...

Slivkové buchtičky, pýcha mojej babičky
Rád sa vraciam pod „šurc“ našej babičky. Som už skoro ¾ storočia na svete, ...

Rýchle halušky
Postup je veľmi jednoduchý. Ako prvé dáme do hrnca zovrieť vodu s trochou soli. Kým...

La Rou
Jednoduchy cinsky recept vyskusany - opisany z Exploring China a Culinary adventure od Ken Hom a Ching...

Fazuľa s párkom
U kolegu pri posedení v pivnici som objavil fazuľu s párkom. Keďže mi chutila, vypýtal...

BLT sendvič
"BLT" znamená "Bacon Lettuce Tomato", v preklade slanina, šalát, rajčina (paradajka). Je...

Guláš Cassovia s hovädzinou a hubami
Ostala mi ½ pokrájaných húb. Gulášom nič nepokazím! Spomenul som si na rcp, aký som...

Dedkove (škvarkové) pagáčiky
Prinášam vám opäť jeden z ďalších dedkových super receptov. Ja som jeho pagáčiky robila dnes...

Bramboračka s bedlou
Tak když jsem chtěl ukázat bedlu na klacíku psal i o polévce. Vím, že tu...

Syrové očarenie
Syr a salámu postrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme na drobné kocky pokrájané uhorky, vajcia uvarené natvrdo,...

Slíže zo Slovenského Grobu
Je to jedno z mojich veľmi obľubených jedál a jeho chuťou som nakazil aj praiteľov.

Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...

Diabolské plátky
Mäso sa dá najprv do pácu. Najlepšie je, aby mäso bolo v tom páce aspoň...

Zvitok so sladkou slivkovou omáčkou
Tento recept mám zo starodávne ladenej kuchárskej knihy, s úpravami. Svitky by mali byť tradičné...

Kuracia nátierka
Ľahučká diétna kuracia nátierka. Ostalo vám mäsko z kuracej polievky, aj mrkvička? Tak šup-šup, ...