Foto: sonulienka
Toto je tiež jeden recept bez čokolády a tak ma zaujal.
príprava
na 170-175 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny
-
2
Preosiatu múku, preosiaty práškový cukor prášok do pečiva vanilkový cukor spolu zmiešame do toho dáme vajíčko a heru dobre vypracujeme cesto hladké a nelepivé.Rozdelíme ho na dve polovice. Do jednej pridáme kakaovú kašičku /mieko+kakao/ a necháme 30 minút odpočinúť ale nie v chlade aby sa nám cesto dobre vyvalkalo
-
3
Po 30 minútach si cesto vyvalkáme
-
4
A vykrajujeme tak, že svetlé a tmavé cesto buď hviezdičku, koliesko, srdiečko podľa toho aké máme vykrajovačky a čo chceme.Dáme na plech a vykrojíme aj stred a vkladáme tak, že svetlé dáme do tmavého a opačne tmavé do svetlého a dobre popritláčame.
-
5
A po upečení
Diskusia k receptu