Pusinkové tortičky
Zdena Malčeková
kuchárka Pivnice pri studni v Detve, 13. februára 2011
kuchárka Pivnice pri studni v Detve, 13. februára 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky dotuha, za stáleho šľahania pridávame cukor, poprášime kukuričným škrobom, pridáme ocot a všetko prešľaháme. Rúru vyhrejeme na 130/100 stupňov.
- 2
Na plechu vystlanom papierom na pečenie vytvoríme zdobidlom 6 tortičiek, vložíme do vyhriatej rúry a asi 2 hodiny sušíme.
- 3
Na vychladnuté tortičky nanášame vyšľahanú šľahačkovú smotanu, do ktorej môžeme podľa chuti pridať 30 dag kakaového prášku a navrch ukladáme čerstvé ovocie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu