Pusinkové tortičky

Zdena Malčeková
kuchárka Pivnice pri studni v Detve, 13. februára 2011
Pusinkové tortičky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

3 ks
200 g
2 ČL
1 ČL
Plnka:
200 ml
1 ks
  na ozdobenie (kivi, maliny, jahody)




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme bielky dotuha, za stáleho šľahania pridávame cukor, poprášime kukuričným škrobom, pridáme ocot a všetko prešľaháme. Rúru vyhrejeme na 130/100 stupňov.

  2. 2

    Na plechu vystlanom papierom na pečenie vytvoríme zdobidlom 6 tortičiek, vložíme do vyhriatej rúry a asi 2 hodiny sušíme.

  3. 3

    Na vychladnuté tortičky nanášame vyšľahanú šľahačkovú smotanu, do ktorej môžeme podľa chuti pridať 30 dag kakaového prášku a navrch ukladáme čerstvé ovocie.

Diskusia k receptu

vcelka
Toto je veľmi chutnučké a naozaj jednoduché, ale primo krásne. A dá sa s tým hrať donekonečna - iná farba šľahačky, krému... iné ovovie na zdobenie...
braxi
prosím, nemusím šľahať bielka nad parou? ďakujem....
elekra
Úžasné! Toto milujem, krásne vyzerajú.
evanaaa
Takéto snehové mám rada. Len na koľko stupňov treba vyhriať rúru po tie dve hodiny sušenia ?
ejmepb
Je tam napísané 130/100, ja tiež tak suším , rúru vyhrejem na 130°C, suším 15-20 min a znížim na 90/100 a dosúšam 1,5-2 hod. podľa veľkosti /htúbky/.
evanaaa
Ale som nepozorná, keď som si tie stupne nevšimla. Ejmepb, ďakujem.
hortenzia51
dnes si pozerám všetké torty a zákusky.. ale nie je to prvý april.. skonštatovala som ,že tu určite vareškárky nie sú pozorne alebo nevedia čítať a komentuju zbytočné---




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia