Vyprážané držky
Vyprážané držky

Smažené dršťky – Držky v trojobale

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 1. novembra 2018
Smažené dršťky – Držky v trojobale
Foto: Pravda - Robert Hüttner
25 minút
príprava

Suroviny

600 g predvarené
2 strúčiky
100 g
2 ks
60 ml
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Predvarené držky umyjeme a osušíme. Potrieme pretlačeným cesnakom, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Potom obalíme klasicky v trojobale (hladká múka, vajcia rozšľahané s mliekom, strúhanka) a vysmažíme v rozohriatom oleji dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a s kyslými uhorkami.

Diskusia k receptu

evanaaa
No, videla - čítala som všeličo, ale takéto niečo si ani neviem predstaviť - každú držku zvlášť potrieť cesnakom a obaliť v trojobale? To aby som skoro ráno začala, hádam na večeru by už boli :-) Akú chuť to má, si tiež neviem predstaviť......
1x malusa
mirop
@Evanaaa (1.11.2018 18:35)

Pokial by som sa rozhodol nieco take robit, co nehrozi, tak by som drzky dal do misy, pridal sol, korenie a pretlaceny cesnak a dobre rukami "pomasiroval". Podobne hromadne by som to urobil s obalovanim, ale myslim, ze drzky niesu to, co by som rad jedol obalene a smazene, nemyslim ze je nutne vsetko za kazdu cenu obalovat a smazit, bez tohoto pokrmu by som sa obisiel a to mam drzky rad :)
leaela
Uz som to niekde jedol,ale neoslovilo ma to,bolo to tvrde a vobec to nechutilo ako drzky.som velky fanda drziek,urcite by som ich radsej pripravil na iny sposob
zivestriebro
Toto jedlo je obľúbené v západných Čechách, kde ho považujú za jedno z regionálnych naj-špecialitiek.