Smažené dršťky – Držky v trojobale
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 1. novembra 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 1. novembra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Predvarené držky umyjeme a osušíme. Potrieme pretlačeným cesnakom, osolíme a okoreníme.
- 2
Potom obalíme klasicky v trojobale (hladká múka, vajcia rozšľahané s mliekom, strúhanka) a vysmažíme v rozohriatom oleji dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a s kyslými uhorkami.
Tiež držky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pokial by som sa rozhodol nieco take robit, co nehrozi, tak by som drzky dal do misy, pridal sol, korenie a pretlaceny cesnak a dobre rukami "pomasiroval". Podobne hromadne by som to urobil s obalovanim, ale myslim, ze drzky niesu to, co by som rad jedol obalene a smazene, nemyslim ze je nutne vsetko za kazdu cenu obalovat a smazit, bez tohoto pokrmu by som sa obisiel a to mam drzky rad :)