Jablková roláda

mamina2 - fotkamamina2, 10. októbra 2010
Jablková roláda
Foto: mamina2
25 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. 1

    nastruhame jablka ,dáme ich na masny papier,posypeme skoricou,vanilkovym cukrom.

    Jablková roláda - obrázok 1
  2. 2

    vajcia rozmixujeme s cukrom, pomaly vmiesame muku s kypriacim praskom a vylejeme na jablka. upecieme, prevratime aby vrstva jablk bola hore a zrolujeme... pocukrujeme

Diskusia k receptu

mamina2
moc sa mi to nepodarilo, lebo to bolo velkeeeee moc velke... :D cize som to musela dllho piect...
sovka62
No nehovor?! Toto mi pripadá ešte lepšie, ako sypaný jablčník! Ale dá sa to dobre zrolovať, nie je to riedke? Možno by bolo dobré uviesť, aká asi vysoká má byť tá vrstva jabĺk, aby som potom tú vaječnú zmes nenaháňala po kuchyni.
babav
Zaujimava rolada;jablcnik takto vyzera slavnostnejsie!
mamina2
no ja som dala vela jablk ale aj tak sa to dobre rolovalo,nieje to mokre,ale ak sa vam zdaju jablcka moc mokre tak vyzmykat...
mamina2
ono ked sa da menej jablk tak vynikne to cesto a tie zarolovane jablka,ja som dala vela a mam to vkope...
frezia68
Ale aj tak je určite dobré.Keď robím jablčník,dávam toľko jabĺk,orechov......že musíme jesť vidličkou.
babi
veľmi dobrý recept, kedže mám jablčka, určite vyskúšam. Ešte som sa chcela spýtať, tie dávky čo uvádzaš sú na aký veľky plech?
mamina2
nie nie su na velky plech ja som este dorabala z dvoch vajec potom, lebo mi to nevyslo...
aja1616
Tak toto mi je novinka. Výborný nápad. To musím vyskúšať. Škoda, že si nedala foto nakrájanej rolády.
SOVKA62 ja myslím, že to by si skôr naháňala tie jablká, keď ich dáš veľmi hrubo.
babidka
pekavam sice "obratenu piskotu s jablkami" ale ako roladu som to este neskusala . Dobry napad !
valeri
tiež som niečo takéhoto piekla, ale nikdy ma to nenapadlo zrolovať, si šikulka, fakt dobrý nápad, tiež vyskúšam :-))
mamina2
maskrtnicek: zalezi aky mas plech,ale daj 10 a sama uvidis ...
zitar
Úplná novinka pre mňa a zároveň výborný tip, lebo práve dnes sa chystám večer piecť jablčník. Tak bude tento.
tetrisss
Tento kolac je jednoduchy a fakt dobry. U nas vydrzal tak asi 10 minut.
cinkla
Na fotke vyzera baaajecne, snad aj tak chuti. Urcite ho tiez vyskusam.
brigita
Výborný koláč ,jednoduchý na prípravu , odporúčam piecť na veľkom plechu.
3sandra3
čo keby sa do toho pridal aj nejaký pudingový prášok? ..vadilo by to?
letisia
Ja toto nerolujem, ale po obrátení natriem krémom, ktorý urobím z uvareného salka vymiešaného s veľkou Ramou (žltá) a posypem strúhanou čokoládou.
zitar
@mamina2 , jablčník som piekla, síce som ho nerolovala, ale bol skutočne vynikajúci a tá rýchlovka, no paráda
cinkla
mMIN2 - robila som ho uz x-krat a stale Ta za ten recept musim chvalit.
3sandra3, letisia / naco kazit ten krasny recept salkom ci pudingom ? Ved cim menej cukru a tuku, tym je jedlo zdavsie.
aja1616
Práve som odskúšala, ale katastrofa... pokusila som sa urobiť roládu, no hrôza. Asi som na to išla zlým spôsobom. Všetko sa mi krásne upieklo, aj chuťovo je v poriadku. Ako to roluješ? Prevrátiš to na papier a roluješ horúce? Ja som skúšala aj s rukavicou na ruke a aj tak to nešlo, ešte sa mi aj plát priliepal na podložku. Dosť sa mi to potrhalo, ale s ťažkosťami som to stočila. Kúsok som musela odrezať, ten som použila na koštovku - o.k.. Ty ju máš krásnu a ja, ako by ju ošklbal pes:))) Ak poradíš, ešte dám jeden pokus.:))
bronislava
práve som dopiekla, aj zrolovala a všetko dopadlo dobre, už len nech vychladne a idem si uvariť kávu

Zaujímavé video z archívu TV Varecha