Foto: pacun110
..je to taká netradičná varianta na guľky v paradajkovej omáčke..to keď nemáme mleté mäsko,ale Pangasia...
Postup
-
1
...suroviny,podľa zoznamu si pripravím na linku,aby som ich mal poruke a nezháňal ich,keď ich budem potrebovať!!!A IDEM NA TO!!!
-
2
- paradajky,2 cibule z troch a cesnak nakrájam a dám rozvariť!Pridám soľ,korenie,bobkový list a nové korenie - odporúčam si guličky prepočítať-ľahšie sa potom vyberajú...(sporák vľavo hore) - zemiaky očistené pokrájam a dám variť - osolené a porascistovičené...(sporák vľavo dole) - a keďže ma chytil hlad,tak som si urobil aj ham and eggs(sporák vpravo hore)!Hehe - pamätám,keď u nás v Bystrici v jednej nemenovanej reštaurácii mali napísane "gemendeks s vajcom a šunkou"
-
3
- tretiu cibuľu nakrájam na malilinké kúsky osolím a dám restovať na olej...(vľavo hore) - zemiaky(vpravo hore) sú už uvarené do polomäkka a akurát dochádzajú a zelenina(vľavo dole) je už skoro rozvarená...(ham and eggs zjedený)
-
4
- do restovanej cibule som pridal hladkú múku,poriadne som to nechal opražiť, aby nebolo cítiť múku,potom som tam pridal paradajkový pretlak,premiešal a zalial studenou vodou.Studenou pre to,aby sa mi to nezhrčkalo(s pretlakom pracujem rád,lebo v prípade porezania sa nevidno krv)..! - zemiaky sú uvarené,scedené,zľahka poliate olejoma premiešané aj s petržlenovou vňaťou...
-
5
- bobkový list a nové korenie(tu veľmi ocením to,že som si spočítal guličky korenia) vyberiem a zmes prepasírujem cez sitko do cibuľového základu...
-
6
- ešte pred tým osolený,okorenený a citrónovou šťavou pokropený pangasius nakrájam na také akurát kocočky(citrónová šťava slúži na to,aby sa tá ryba nerozvarila na blato,ale ostala tuhá!Mäkká,ale tuhá) a vložím do variacej sa paradajkovej hmoty(Červeného mora)... - vľavo som nakukol do zemiakov,či vyzerajú dobre..vyzerajú!!!
-
7
- po desiatich minútach opatrného varu a dochutenia cukrom tam ešte pridám nesekaný kôpor,premiešam,ale už nevarím!!!
-
8
..a jem...
A musím dodať, že ten tanier krásny mi je známi z mojej kuchyne :o)))