Pangasius v Červenom mori

pacun110 - fotkapacun110, 10. januára 2011
Pangasius v Červenom mori
Foto: pacun110

..je to taká netradičná varianta na guľky v paradajkovej omáčke..to keď nemáme mleté mäsko,ale Pangasia...

Suroviny

700 gr, filety
600 gr
4-5 ks
3 ks
3 strúčiky
1 ks
3 PL
 nasekaný




Postup

  1. 1

    ...suroviny,podľa zoznamu si pripravím na linku,aby som ich mal poruke a nezháňal ich,keď ich budem potrebovať!!!A IDEM NA TO!!!

    Pangasius v Červenom mori - obrázok 1
  2. 2

    - paradajky,2 cibule z troch a cesnak nakrájam a dám rozvariť!Pridám soľ,korenie,bobkový list a nové korenie - odporúčam si guličky prepočítať-ľahšie sa potom vyberajú...(sporák vľavo hore) - zemiaky očistené pokrájam a dám variť - osolené a porascistovičené...(sporák vľavo dole) - a keďže ma chytil hlad,tak som si urobil aj ham and eggs(sporák vpravo hore)!Hehe - pamätám,keď u nás v Bystrici v jednej nemenovanej reštaurácii mali napísane "gemendeks s vajcom a šunkou"

    Pangasius v Červenom mori - obrázok 2
  3. 3

    - tretiu cibuľu nakrájam na malilinké kúsky osolím a dám restovať na olej...(vľavo hore) - zemiaky(vpravo hore) sú už uvarené do polomäkka a akurát dochádzajú a zelenina(vľavo dole) je už skoro rozvarená...(ham and eggs zjedený)

    Pangasius v Červenom mori - obrázok 3
  4. 4

    - do restovanej cibule som pridal hladkú múku,poriadne som to nechal opražiť, aby nebolo cítiť múku,potom som tam pridal paradajkový pretlak,premiešal a zalial studenou vodou.Studenou pre to,aby sa mi to nezhrčkalo(s pretlakom pracujem rád,lebo v prípade porezania sa nevidno krv)..! - zemiaky sú uvarené,scedené,zľahka poliate olejoma premiešané aj s petržlenovou vňaťou...

    Pangasius v Červenom mori - obrázok 4
  5. 5

    - bobkový list a nové korenie(tu veľmi ocením to,že som si spočítal guličky korenia) vyberiem a zmes prepasírujem cez sitko do cibuľového základu...

    Pangasius v Červenom mori - obrázok 5
  6. 6

    - ešte pred tým osolený,okorenený a citrónovou šťavou pokropený pangasius nakrájam na také akurát kocočky(citrónová šťava slúži na to,aby sa tá ryba nerozvarila na blato,ale ostala tuhá!Mäkká,ale tuhá) a vložím do variacej sa paradajkovej hmoty(Červeného mora)... - vľavo som nakukol do zemiakov,či vyzerajú dobre..vyzerajú!!!

    Pangasius v Červenom mori - obrázok 6
  7. 7

    - po desiatich minútach opatrného varu a dochutenia cukrom tam ešte pridám nesekaný kôpor,premiešam,ale už nevarím!!!

    Pangasius v Červenom mori - obrázok 7
  8. 8

    ..a jem...

    Pangasius v Červenom mori - obrázok 8

Diskusia k receptu

bozulka
Ja robievam halaszle ,ale aj toto môže byť dobré,vyskúšam.
dida99
kvitujem vtipný komentár :-) určite vyskúšam
hannah22
dobre uvarené aj dobre napísané a nafotené, vyskúšam ... :))
garanco
Pangasius v Červenom mori - naučil sa arabsky? Tu vidím, že jeden Slováčisko ho to naučil, určite chutí výborne! Túto rybu mám rada, aj kombinácia sa mi páči, vyskúšam!
moli
Milovala som Pangasia, ale by som si ho už nedala :o( Ale keby som o ňom nevedela to čo o ňom viem dnes, tak by som bola tomuto receptu veľkým fanúšikom, musí chutiť výborne.
A musím dodať, že ten tanier krásny mi je známi z mojej kuchyne :o)))
evanaaa
Pacun, to si vládal po tom štvorvaječnom hemendegse ešte aj rybu v mori jesť? Ja by som bola po dvoch vajciach plná, ale ja nie so ty, pravda. ?
ancicka
Tak toto papanie sa mi páči.Uložím a vyskúšam.Ešte som rybu takto nerobila.D:)KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia