Foto: kimika
Viem, že je tu veľa receptov na paradajkovú polievku ale každá je iná ako aj tá moja. :)
Postup
-
1
Takže ja robím paradajkovú polievku po svojom a mám ju raz dva uvarenú. Do hrnca si dáme variť vodu aj spolu s celou ošúpanou cibuľou, mčk, mletou rascou, bobkovým listom a bujónmi. Keď cibuľa zmäkne, vyberieme ju. Pretlaky aj s paradajkovou šťavou si zmiešame v nádobe, pridáme za kopcovitú lyžicu hladkej múky, podľa potreby zriedime vodou a pomaličky vlejeme do vriacej vody. Pridáme sušenú bazalku a sušený cesnak, prilejeme za lyžicu olivového oleja a necháme prevrieť. Podľa chuti dosolíme alebo docukrujeme ale tento pretlak bol taký výborný, že ani nebolo treba :) Hotovka. Šľahačku si ušľaháme a pridáme za lyžicu už do naservírovanej polievky v tanieri. Samozrejme ešte predtým si do polievky dáme mozzarellu (najlepšie sú tie guličky). Dobrú chuť!
sú dobrý nápad :-)