Steak s fazuľovým županom a nivou

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Steak s fazuľovým županom a nivou
Foto: Pravda, Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

960 g
40 g
60 g
400 g
200 g




Postup

  1. 1

    Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej slanine, opečieme na hotový steak. Na jemnom strúhadle nastrúhame syr niva do pyramídy. Podávame s kroketami.

  2. 2

    Náš tip: Fazuľové struky sú výborná zelenina, ktorá sa vyskytuje v niekoľkých odrodách ako struky žlté (voskové) a zelené, vláknité či bez vláken. Najakostnejšie sú úzke, mladé fazuľové struky, tzv. princesky, ďalej fazuľové struky špargľové - sú krehké, mäsité, bez priesvitnej vnútornej blany a bez vláken. Na korenenie všetkých fazuľkových jedál je vhodná saturejka.

Diskusia k receptu

Vymazať
tomas
Wow tak toto je celkom zaujímavý recept, dal by som si to... Páči sa mi aj dizajn tohto webu je to také pekné svieže...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia