Foto: alicka80
Tento recept je moja slabá napodobnenina polievky, ktorú varieva moja mamka.... Viem, že takýchto hráškových polievok je tu už veľa....ale neodolala som.
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z konzervy s hráškom zlejeme vodu a hrášok dáme variť do studenej vody. On je už mäkký, takže to netrvá dlho. Z oleja a múky si urobíme zápražku, zalejeme ju vodou a vlejeme k hrášku. Ochutíme soľou, korením a paprikou. Necháme prevrieť.
- 2
Z vajíčok a múky si spravíme cestíčko, pridáme štipku sódy bikarbóny a štipku soli. Pomocou haluškovača, alebo len s lyžicou hádžeme halušky do polievky. Tie sa varia už len chvíľku, aby nestvrdli. Polievočku pri podávaní posypeme petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
" postrašiť ", veď je to hrášková, nie hlivová:)))