Mám rada rýchlu prípravu jedál. Medzi moje obľúbené koláčiky patria tvarohové rožky. Recept rokmi overený a vyskúšaný. Je rodinnou tradíciou. Potrebujeme: 1 maslo , 500 g hladkej Zobraziť celý popisMám rada rýchlu prípravu jedál. Medzi moje obľúbené koláčiky patria tvarohové rožky. Recept rokmi overený a vyskúšaný. Je rodinnou tradíciou. Potrebujeme: 1 maslo , 500 g hladkej múky. Na kvások: 1 kocka kvasníc, 1 vajce, 12 lyžíc mlieka, štipka soli, 2 kocky cukru Na plnku: tvaroh, mak, orechy Postup: Z masla, múky a kvásku urobíme cesto. Rozdelíme na 6 dielov. Ihneď môžeme pokračovať, cesto rozvaľkať po častiach do kruhu. Z 1 kruhu je 6 ks trojuholníkov, naplníme ich plnkou. Hneď dáme
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z droždia, mlieka, cukru a štipky soli pripravíme kvások.
- 2
Maslo, múku a kvások zmiešame a vypracujeme cesto. Stačí miesiť 5-8 minút. S cestom hneď pracujeme, netreba čakať na kysnutie.
- 3
Cesto rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vyvaľkáme kruh a rozdelíme na 6 trojuholníčkov. Naplníme ľubovoľnou plnkou. Stočíme do tvaru rožteka a ukladáme na plech. Spolu bude z dávky 36 kúskov.
- 4
Rožky na plechu potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme na plechu dovtedy, kým sa rúra rozohreje. Cca 10 min. Potom ich vložíme do rúry a pri teplote 180 st. C pečieme do ružova. Asi 20-25 minút. Po upečení vyberiem z rúry, posypem práškovým cukrom, uložím na tanier.
- 5
Rožky sú výborné aj viac dní, no treba ich skladovať v uzavretej nádobe. Dobrú chuť!
- 6
Prosím, dajte vedieť, ako sa Vám vydarili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu